Program
Futbal - 05.04.2023 20:23

Trnava je vo finále Slovnaft Cupu. Druhé semifinále ešte nerozohrali

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

FC Spartak Trnava postúpil do vytúženéno domáceho finále Slovnaft Cupu, keď v semifinálovom dvojzápase sfúkol AS Trenčín v súčte skóre štvorgólovým rozdielom. Zverenci Michala Gašparíka si vyrobili dobrú východiskovú pozíciu už v polovici marca, kedy na trenčianskej pôde vyhrali 2:1 a pred domácimi fanúšikmi im stačilo tento náskok postrážiť. Podarilo sa im ho výrazne zvýšiť, keďže vyhrali 3:0. Trenčania ohrozili trnavského brankára jedinou presnou strelou, zatiaľ čo na strane čierno-červených sieť rozvlnili traja rôzni strelci. Finálový zápas je naplánovaný na Štadióne Antona Malatinského a súperom domáceho Spartaka bude Slovan Bratislava alebo MFK Skalica. Ich prvé semifinále sa hrá budúci týždeň, odveta o sedem dní neskôr.

Na rozdiel od veľmi opatrného a defenzívneho prvého duelu, v odvete boli vpred obaja o čosi odvážnejší, hoci sa presadzovali ťažko. Trnava skórovala v samom závere prvého polčasu, keď kapitán Roman Procházka upratal do brány presný center Erika Daniela. V 67. minúte ho strelecky doplnil hlavou Martin Bukata a v tej chvíli ostali už len minimálne pochybnosti o tom, že tím z "malého Ríma" si zahrá 14. pohárové finále v histórii. Víťazstvo 3:0 pečatil v závere riadnej hracej doby Dyjan Azevedo, autor zlatého gólu z finále spred roka. Pre trénera Františka Straku, ktorý bol v Trenčíne predstavený len pred deviatimi dňami, to bola prvá prehra v novom pôsobisku.

Finále sa hrá 1. mája od 15:00 aj v našom priamom prenose. Bude mať účastníka v podobe domáceho tímu, či už to bude najväčšie slovenské derby alebo zápas s prvoligovým nováčikom zo Skalice, ktorý si finále pohára zahral v sezóne 2016/17. "Výsledok je jasný, ale absolútne sa nerodil ľahko. Trenčín mal hlavne v prvom polčase svoje situácie, ktoré keby lepšie vyriešil, mali by sme problémy. Sme šťastní, pretože nakoniec sme postup zvládli aj s pekným výsledkom. Dokázali sme sa na ihrisku uvoľniť, hoci nám posledný krok pred finále trochu zväzoval nohy a bolo to cítiť v oboch semifinálových zápasoch. Teší ma, že sme tam druhý rok po sebe a splnili sme jeden z cieľov sezóny," okomentoval duel kouč Michal Gašparík. "Musím povedať, že Trnava vyhrala úplne zaslúžene, bola lepším a kompaktnejším tímom. Snažili sme sa prvý polčas držať súpera na uzde, nesmie sa však stať to, čo sme urobili pred prvým gólom, keď sa nám otvorila obrana a z druhej vlny sme inkasovali. Na druhej strane, máme úplne inú prioritu, pre mňa je dôležité, aby sme pre Trenčín udržali ligu," skonštatoval ku výsledku hosťujúci tréner František Straka.