Program
Futbal - 27.02.2023 19:56

Slovnaft Cup pokračuje s obhajcom aj tromi druholigistami

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Osemfinálovou dohrávkou medzi Duklou Banská Bystrica a Slovanom Bratislava sa nám otvorila jarná časť Slovnaft Cupu a na prelome februára a marca spoznáme účastníkov semifinále. V hre o trofej je stále jej minuloročný víťaz z Trnavy a zastúpenie z najvyššej súťaže dopĺňa Slovan, Trenčín, Liptovský Mikuláš a Skalica. Z nižšej ligy sa do top osmičky predralo Komárno so Šamorínom a Prešovom. Do konca tohtosezónneho Pohára ostáva odohrať už len sedem stretnutí a všetky budú súčasťou vysielania televízie Joj Šport.

Spomedzi tímov z regionálnej úrovne sa v aktuálnej edícii najďalej prepracoval FK Brezno, účastník šiestej najvyššej súťaže a piatoligové tímy Lokomotíva Devínska Nová Ves a 1. MFK Kežmarok. Z osudia ich odpratal Púchov, Ružomberok a Banská Bystrica. V osemfinále už bol papierovo najslabším tímom TJ Jednota Bánová, ktorý pôsobí v tretej najvyššej súťaži a teda stále na celoštátnej úrovni. Vypadol na Liptovskom Mikuláši a vo štvrťfinále tak ostávajú len účastníci najvyšších dvoch líg v pomere 5:3 v prospech prvoligistov. Liptovský Mikuláš so Skalicou pritom hrajú spoločný zápas, zvyšné tri duely sú medzi mužstvami z dvoch rôznych súťaží.

Medzi top osmičkou nečakane chýbajú tímy Dunajskej Stredy, Podbrezovej, Ružomberka či Žiliny, ktoré síce v lige prežívajú dobrý ročník, no ich pohárová cesta skončila už na jeseň. DAC vyradili v októbri Humenčania, Podbrezová prehrala na pôde Tatrana Prešov, Žilina prehrala v Šamoríne a "Ruža" bola súčasťou osemfinálového zloženia, no po penaltovom rozstrele podľahla Skalici. Štvrťfinále je roztiahnuté na štyri hracie dni v rozpätí ôsmich dní. Začína Komárno s Trnavou 28. februára, na druhý deň Šamorín so Slovanom a o týždeň neskôr Prešov proti Trenčínu a Liptovský Mikuláš proti Skalici.

Zápasy štvrťfinále Slovnaft Cupu vysielame LIVE na Joj Šport

Program štvrťfinále futbalového Pohára:
28. februára o 14:00: KFC Komárno - FC Spartak Trnava
1. marca o 16:30: ŠTK Šamorín - ŠK Slovan Bratislava
7. marca o 14:30: FC Tatran Prešov - AS Trenčín
8. marca o 14:30: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Skalica