Program
Futbal - 24.02.2023 14:51

Začína druholigová jar, tradičné bašty v boji o postup

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Druhá liga sa po viac ako trojmesačnej odmlke vracia a s ňou aj tuhý boj o postup medzi slovenskú futbalovú elitu. Po jesennej časti sa na prvom mieste tabuľky usadil nováčik, no zároveň tradičný klub FC Tatran Prešov. Dominanciu tímov z východu republiky podčiarkuje aj druhé miesto košického FC so stratou troch bodov. Tuhý boj sa očakáva aj o záchranu, keďže sú v ňom aktuálne namočené najmä štyri tímy. Najhoršie karty má v rukách MFK Dolný Kubín a FK Rača.

Prešovčania nevstúpili do sezóny ideálne, keď v úvodných štyroch kolách vyhrali len raz, no od polovice augusta do konca októbra nenašli premožiteľa v desiatich ligových stretnutiach v rade, čo znamenalo posun v tabuľke až na samotný vrchol. S blížiacim sa koncom jesennej časti síce prišli zaváhania s Myjavou a Komárnom, no posledný duel pred zimnou prestávkou Tatran zvládol. Cenné víťazstvo s Košicami 2:1 sa môže v konečnom zúčtovaní ukázať ako mimoriadne dôležité, avšak vzájomné zápasy majú tieto dva celky vyrovnané, keďže ešte v úvode ročníka sa rovnaký výsledok zrodil aj v Košickej futbalovej aréne.

Práve „vraňare“ sa snažia vrátiť medzi slovenskú futbalovú elitu už tretiu sezónu, no v posledných dvoch sezónach z toho bolo zhodne piate miesto. Po postupe trojice Podbrezová, Banská Bystrica a Skalica v minulom ročníku však Košičanom svitla nádej, ktorú chcú zužitkovať pod vedením trénera Antona Šoltisa. Počas zimnej prestávky posilnili káder hráči ako Miloš Lačný, Martin Šindelář či Péter Varga, ktorí by mali pomôcť prinavrátiť do mesta najvyššiu súťaž. Do súboja tímov z východu republiky však budú chcieť prehovoriť aj ďalšie tímy. Päťbodovú stratu na druhé miesto má Spartak Myjava a ďalší bod stráca KFC Komárno. Rovnako je na tom aj Slavoj Trebišov, ktorému vyšla jesenná časť nad očakávania. Na opačnom konci tabuľky to bude taktiež veľký boj. Pred štartom jarnej časti sú na zostupových pozíciách Dolný Kubín a Rača, avšak blízko k zóne zostupu sú aj FK Humenné či FK Dubnica nad Váhom.

Boje o postup aj udržanie sa v druhej futbalovej lige budete aj počas jarnej časti môcť sledovať na obrazovkách televízie JOJ Šport.
Začíname dvojitou porciou zápasov hneď počas prvého hracieho dňa:
sobota 25. februára 2023 o 13:25: FK Dubnica – MŠK Púchov (komentuje Peter Kapitán)
sobota 25. februára 2023 o 16:55: FC Košice – FK Pohronie (komentuje Michal Maťašovský)