Program
Futbal - 30.01.2023 12:57

Boj o Škriniara je na konci. Chamtivec, odkazuje bývalý tréner

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Opora našej futbalovej reprezentácie Milan Škriniar najneskôr od novej sezóny mení pôsobisko. Po šiestich rokoch sa jeho kroky poberú preč z Milána a namiesto Interu bude nastupovať za Paríž Saint-Germain. Informáciu pôvodne priniesli talianske médiá, cez Twitter sa o správu podelil aj známy insider Fabrizio Romano. Francúzsky veľkoklub bol ochotný zaplatiť desať miliónov eur za realizáciu transferu už v zimnom prestupovom období. Modro-čierni žiadali dvojnásobok a vec je stále predmetom vyjednávania. Jasnejšie bude už v najbližších dňoch, kedy by sa na svetlo sveta mali dostať aj detaily novej zmluvy 27-ročného stopéra.

Parížsky tím sa musel rozhýbať aj pre záujem iných mužstiev. Len pred pár dňami totiž médiá, s odvolaním sa na Škriniarovho agenta Roberta Sisticiho, písali o ďalších nápadníkoch, ktorí vstúpili do boja. Rozhodnutie o nepredĺžení zmluvy s Interom malo padnúť už počas uplynulého leta. Okolo Vianoc svoje rozhodnutie definitívne potvrdil aj zamestnávateľovi. V tom čase už desaťnásobný majster Francúzska zďaleka nebol jediným záujemcom a špekulovalo sa aj o kompletnej anglickej "veľkej šestke". Škriniarove služby by si priali využívať oba manchesterské kluby, Liverpool aj tri najväčšie londýnske mužstvá.

"Každý, kto pozná Milana, tiež vie, že preukazuje úplnú profesionalitu a lojalitu. Vždy urobí všetko pre to, aby si ctil dres klubu, za ktorý hrá. Klubu, ktorý mu toho veľa dal a ktorému on dáva zo seba to najlepšie. Potom sú určité situácie, ktoré sú mimo našej kontroly a ktoré hráčovi neuľahčujú veci. Zároveň bránia pokojnej atmosfére, aby tím mohol vydať zo seba to najlepšie," povedal hráčov agent Roberto Sistici. Inak na vec hľadí Arrigo Sacchi, ktorý v 90. rokoch koučoval AC Miláno a v 52 dueloch viedol aj taliansky národný tím. "Chamtivosť nerobí človeka šľachetným. To platí pre oboch. Ak ste vo futbale úspešní, zarobíte veľa. Je chyba chcieť viac peňazí. Je lepšie zachovať si lásku ľudí a zostať tam, kde ju cítite," povedal o slovenskom futbalistovi pre La Gazzetta dello Sport.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora