Program
Futbal - 19.01.2023 21:20

Messi zdolal v "poslednom zápase" Ronalda. Špekulácie silnejú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Prípravný zápas, ktorému bola venovaná nezvyčajne veľká pozornosť spolu vo štvrtok zohral Paríž Saint-Germain so saudskoarabskými tímami Al-Nassr a Al-Hilal. Parížania si takto krátili dvojtýždňový rozostup medzi svojimi ligovými povinnosťami, počas ktorého majú na programe pohárové vystúpenie proti podceňovanému Paysu de Cassel.

Vycestovali si tak do Rijádu a proti nim sa postavilo to najlepšie, čo majú k dispozícii miestne mužstvá, ktoré druhý rok po sebe okupujú miesta v top trojke saudskoarabskej najvyššej súťaže. Duel bol promovaný aj ako posledný vzájomný zápas medzi Cristianom Ronaldom a Lionelom Messim, nakoľko Portugalčan v januári prestúpil do Al-Nassru a ešte zaň nestihol odohrať žiaden súťažný zápas. Zaujímavosťou je, že jeho mestský rival Al-Hilal je médiami intenzívne spájaný s angažovaním Messiho, za ktorého by mohol zaplatiť rekordnú čiastku.

Ronaldo aj Messi boli výraznými postavami vzájomného zápasu. Ten skončil výsledkom 5:4 v prospech favorizovaného PSG, na čom sa Ronaldo podieľal dvomi gólmi a Messi jedným. V mimoriadne priateľskom duchu sa pritom nehralo. Už v 39. minúte dostal červenú kartu hosťujúci Juan Bernat a nariadené boli až tri pokutové kopy. Hralo sa na veľmi slušne naplnenom Štadióne kráľa Fahda, ktorého kapacita je 68-tisíc miest. Na trávniku nechýbal Neymar, Mbappé, Ramos, Navas, Luiz Gustavo, Anderson Talisca alebo André Carillo. Poslednými tromi menami v zozname prispel ázijský tím. Parížania v prvom polčase viedli 1:0 aj 2:1, keď im v oboch prípadoch zakontroval Ronaldo. Po zmene strán stratili aj náskok 3:2, no následne sa odpútali na dvojgólový rozdiel a mužstvo "Al-Hilal & Al-Nassr Stars" už len skorigovalo na konečných 4:5.

Po stretnutí sa vo veľkom hovorí a píše najmä o Ronaldovom prestupe do arabského sveta. Kontrakt do leta 2025 mu zaistí ročný príjem 75-miliónov amerických dolárov. Al-Hilal v reakcii na to začal predávať svoje dresy s menovkou Messiho, čím fanúšikov poriadne namlsal v predstave, že by dvojica opäť mohla pôsobiť v rovnakej súťaži. Mecenáši z tohto prostredia viackrát ukázali, že sú schopní prísť s peniazmi, na ktoré zvyšok sveta prakticky nedokáže povedať "nie". Nie tak dávno tímy Pro League zlanárili Bafétimbiho Gomisa, Ahmeda Musu, M'Bayeho Nianga, Vincenta Aboubakara, Nordina Amrabata, Grzegorza Krychowiaka, Évera Banegu, Héldera Costu aj Davida Ospinu, ktorí v tom čase mali na stole ponuky z vyspelejších súťaží. Úlovok Ronalda a potenciálne Messiho je však z inej dimenzie.

CR7 by mal byť dokonca tvárou a ambasádorom MS 2030, ktoré by chceli usporiadať šejkovia zo Saudskej Arábie. "Som zvedavý. Verte, že medzi veľkými rijádskymi klubmi vládne poriadna rivalita, čo v kombinácii s neobmedzenými finančnými možnosťami môže priniesť kadečo. Ešte pred pár časom sa hovorilo o príchode Luisa Suáreza, ale ten napokon zamieril do brazílskeho Gremia Porto Alegre. Sme len na začiatku prestupového obdobia, ktoré trvá do konca januára. Myslím si, že Ronaldo nebude jediné zaujímavé meno, ktoré príde do Saudskej Arábie," predikoval pred časom pre denník Šport tréner Martin Ševela, ktorý momentálne pôsobí práve v tejto lige, na lavičke Al-Adalah FC.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora