Program
Futbal - 12.01.2023 10:48

Podolski zorganizoval benefičný turnaj, dostal na ňom červenú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Poriadne kuriózny príbeh napísal bývalý nemecký futbalový reprezentant Lukas Podolski, ktorý v západonemeckom meste Gummersbach zorganizoval turnaj v halovom futbale s charitatívnym nádychom. V rámci Schauinsland Reisen Cupu si jeho Górnik Zabrze pozval štvoricu európskych klubov z Poľska či Nemecka. Pozvanie prijal Hamburg či Kaiserslautern. Všetko doteraz napísané možno hodnotiť len kladne, avšak jeho tím bol v semifinále vyradený Rot-Weissom Essen a skúsený útočník stratil emócie spod kontroly, za čo bol vylúčený.

Človek by od charitatívneho turnaja očakával benevolentnejšie defenzívy a široké úsmevy na oboch stranách. Opak bol však pravdou. Viacerí účastníci prijali výzvu počas zimnej prestávky veľmi seriózne a jednotlivým duelom nechýbali emócie a vášne. Nemecko-poľské semifinále nebolo výnimkou a rozhodca nariadil tri pokutové kopy. Jeden z nich zavinil práve Podolski, ktorého návrat do pokutového územia bol zatiahnutím ručnej brzdy. Emotívne po hvizde vyletel na rozhodcu, dostal červenú kartu a neupokojil sa ani po prelezení mantinelu. V pokračujúcom hneve do boxu s časomeračmi hodil fľašu s vodou. Už bez účasti svojho kapitána a organizátora turnaja si Górnik zahral o konečné tretie miesto, kde zdolal 1. FC Kaan Marienborn. Essen vo finále zdolal Blau-Weiss Lohne.

Záležitosť ešte určite bude spomínaná pri obnovení akcie v Ekstraklase, ktorá je po zime naplánovaná na 27. januára. Podolski si v minulosti zahral za Bayern Mníchov, Arsenal, Kolín, Galatasaray či Inter Miláno. Jeho prestup domov v lete 2021 bol veľmi diskutovanou a emotívnou záležitosťou. Vrátil do svojho rodného mesta a klubu, v ktorom sa učil kopať do lopty. Sám pritom avizoval, že duely Górniku pravidelne sleduje prostredníctvom televíznych prenosov alebo streamov a veľmi sa tešil, kedy si zahrá na novo zrekonštruovanom štadióne. Do Poľska sa vrátil v 36 rokoch ako 130násobný reprezentant Nemecka.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora