Program
Futbal - 23.11.2022 09:17

Reklamná fotka Ronalda s Messim búra internet. Pod tlakom je aj PSG

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter
Luis Vuitton

Mnohí ste ju možno vo svojom feede na sociálnych sieťach prescrollovali, niektorí možno udelili "lajk" či dokonca zdieľali. Reklamná snímka pre módnu značku Luis Vuitton, na ktorej hrá Cristiano Ronaldo šach s Lionelom Messim, "podpálila internet" a je najzobrazovanejšou fotkou histórie, podľa mnohých dokonca športovou fotografiou storočia. Nič na tom nemení ani fakt, že ide o kompilát. Fotografka Annie Leibovitzová zvečnila portugalskú a argentínsku hviezdu samostatne a vďaka počítačovým programom ich spojila do jedného obrázku. Napriek tomu ide o obrázok, ktorý mal tesne pred ich pravdepodobne posledným spoločným svetovým šampionátom extrémne silný odkaz a žiaden detail nebol náhodný.

Módny gigant sa ani netváril, že Messiho a Ronalda skutočne posadil proti sebe a dokonca si dali šachovú partiu. Zverejnil video z pozadia a hneď bolo zrejmé, že sa dvaja najlepší futbalisti súčasnosti nestretli, dokonca sedeli v iných miestnostiach. Na rôznych platformách má teraz obrázok stovky miliónov reakcií. Veľkej obľube sa teší najmä na Instagrame Ronalda, z ktorého spravila najsledovanejšiu osobnosť sveta. V rebríčku sa dostal pred Kylie Jenner, Selenu Gomez či Dwayna Johnsona a ako prvý dosiahol 500-miliónov followerov. Pri tom všetkom neprekvapí, že ide pravdepodobne o najdrahšiu reklamnú kampaň v histórii. Pre marketéra je snom, aby reklama dosiahla takýto dosah. Keď sa však stretne Ronaldo s Messim, ide to.

"Víťazstvo je stavom mysle," znie reklamný odkaz. Oboch veľkým snom je vyhrať Majstrovstvá sveta 2022 a takto ukončiť svoju reprezentačnú kariéru. Pokiaľ by obaja vyhrali svoju základnú skupinu, mohli by sa dokonca stretnúť vo finále. Podľa expertov je však prevdepodobnejšie ich skoršie vypadnutie. Portugalčanov by pri takomto scenári mohli vyradiť Belgičania, Angličania alebo Francúzi, Argentína by sa v druhom či treťom vyraďovacom kole skonfrontovala s Holandskom, Brazíliou alebo Španielskom. Pri samotnej fotografii si dali kompetentní záležať aj na rozložení figúrok na šachovnici. To je identické ako na turnaji veľmajstrov v Stavangeri v roku 2017 medzi Magnusom Carlsenom a Hikaruom Nakamurom. Hra dospela k remíze.

Na svete tak je zápis do Guinessovej knihy rekordov a úsmevné je, koho oň Ronaldo s Messim pripravili. Viac ako 55-miliónov lajkov pozbieral obrázok "world_record_egg" ("vajíčko svetového rekordu"), zverejnené profilom Egg Gang. Vajíčko je symbolom platformy na pomoc ľuďom s psychickými problémami, najmä úzkosťou a stresom. Keď už tému zľahčujeme, pod tlak dostala aj vedenie Paríža Saint-Germain. Snom mnohých športových fanúšikov je vidieť dvoch futbalových velikánov na konci kariéry v spoločnom drese. Francúzskemu klubu by sa kvalitný forward hodil a Ronaldo končí svoje pôsobenie v Manchestri United.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora