Program
Futbal - 16.11.2022 18:04

Ronaldo to v Manchestri zabalil. V hre má byť Bayern i Sporting

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Dni futbalového fenoména Cristiana Ronalda v Manchestri United sú evidentne spočítané. V rozsiahlom rozhovore so slávnym moderátorom Piersom Morganom spustil masívnu kritiku na klub a vyznal sa, že sa cíti byť zradený. Od trénera nepociťuje žiaden rešpekt, rovnakou mincou mu to svojím prístupom opláca a viacerými členmi vedenia klubu sa vraj cíti nechcený. Podporu dokonca údajne necítil ani v ťažkých časoch, kedy mu umrel nenarodený potomok. United reagovali pochopiteľne nespokojne a ešte horlivejší bol Erik Ten Hag, ktorý požiadal, aby Portugalčan už za tím nikdy nenastúpil.

Otázkou tak je, čo bude ďalej s držiteľom piatich Zlatých lôpt. Britské médiá píšu o tom, že jeho agent Jorge Mendes je aktuálne na roztrhanie a v kontakte je hneď s niekoľkými veľkoklubmi, prevažne z európskeho kontinentu. Rozprávať sa mal s predstaviteľmi Bayernu Mníchov, Chelsea Londýn aj Newcastlu United. Ronalda stále motivuje účasť v Lige majstrov, kde ešte hodlá zabojovať o rekordy a rôzne méty s Lionelom Messim. Tým sa javí o čosi menej pravdepodobná možnosť, že by z Old Trafford putoval priamo do Beckhamovho Interu Miami.

Zo spomenutých je najhorúcejšou témou mníchovský veľkoklub, ktorý pre zranenie prišiel o Sadia Maného a Eric Maxim Chupo-Moting nie je plnohodnotnou náhradou za Roberta Lewandowskeho. Oliver Kahn, ktorý za transfery zodpovedá, v lete konštatoval, že CR7 nezapadá do tímovej koncepcie. V rovnakom období však zdôrazňoval aj Lewandowského nepredajnosť.

Anglickí novinári z tohto boja nevylučujú ani Newcastle, ktorý by mohol Ronalda zasypať uspokojivým množstvom peňazí a vôbec nie je nereálne, že sa v budúcej sezóne predstaví na scéne najprestížnejšej klubovej súťaže kontinentu. Médiám neušiel ani fakt, že 37-ročná hviezda si s partnerkou Georginou Rodríguezovou zakúpila jednu z najluxusnejších víl v Portugalsku, čo naznačuje návrat do Sportingu Lisabon, z ktorého v roku 2003 vyletel do veľkého futbalu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora