Program
Futbal - 03.11.2022 19:24

Prvoligisti v Slovnaft Cupe preriedení. Naše kamery idú do Trnavy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth, Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Ešte síce nie je známe kompletné osemfinálové zloženie, no najlepšie tímy tohtoročnej edície Slovnaft Cupu sú pripravené na svoje posledné jesenné vystúpenie v tejto súťaži. Pre účastníkov dvoch najvyšších súťaží pôjde už o štvrtý pohárový duel v tejto sezóne a dopĺňa ich jeden treťoligista, ktorý svoju púť odštartoval o jedno kolo skôr. Boje o najlepšiu osmičku odštartujú v utorok 8. novembra, pokračovať budú na druhý deň a jedno stretnutie bude hľadať svoj náhradný termín v neskoršom novembrovom dátume. Štvrté kolo pritom značne preriedilo zoznam účastníkov z najvyššej domácej ligy, ktorí troskotali prevažne na druholigistoch. Z kola von je Žilina, Dunajská Streda či Podbrezová.

Medzi najatraktívnejšie duely piateho kola sa zaradia zápasy medzi Spartakom Trnava a Zemplínom Michalovce, východniarska konfrontácia Humenného s Tatranom Prešov aj duel Skalice s Ružomberkom. Jedna osemfinálová dvojica ostáva stále neznáma, keďže Dukla Banská Bystrica popri veľmi dobrých ligových výkonoch zdolala domáci Kežmarok 1:0. Jej súperom bude lepší z dvojice Tesla Stropkov - Slovan Bratislava. V prípade postupu tímu treťoligistu zo Zemplína budeme písať tradičný pohárový príbeh Dávida medzi Goliášmi, postup Bratislavčanov by rozšíril zoznam veľmi atraktívnych duelov a šlo by o stretnutie dvoch aktuálne tabuľkovo najlepšie postavených celkov. Slovan totiž prvú ligu vedie, Dukla je šiesta. Odpisovať však nemožno ani Komárno a Myjavu, ktorí vyzvú o ligu lepšieho súpera. Komárňania svoju silu ukázali výhrou 3:2 v Košiciach a teraz sa predstavia doma proti Zlatým Moravciam. Spartak z Kopaníc po presvedčivom víťazstve 4:1 nad Dolným Kubínom zabojuje na trenčianskej pôde.

Šamorín si nečakaným víťazstvom nad Žilinou zabezpečil osemfinálovú účasť, v ktorej dokonca bude plniť úlohu favorita. Doma totiž nastúpi proti Púchovu, ligovému konkurentovi, v porovnaní s ktorým v aktuálnej tabuľke stojí lepšie. Očakávať však možno vyrovnané stretnutie, čo by už nemuselo platiť o konfrontácii Bánovej s Liptovským Mikulášom. Tím zo žilinskej mestskej časti mal v minulom kole priaznivý žreb a v zápase treťoligistov si poradil s Častkovcami. Teraz ho však čaká o poznanie väčšia výzva. Banskobystričania svojho osemfinálového súpera spoznajú až v stredu popoludní a do akcie sa tak dostanú s oneskorením. Môže za to účinkovanie Slovana Bratislava v pohárovej Európe, kde si štvrtkovým víťazstvom nad Žalgirisom Vilnius zabezpečil účasť vo vyraďovacej fáze Konferenčnej ligy.

Program osemifinále Slovenského pohára 2022/23
8. novembra o 13:00: FK Humenné - FC Tatran Prešov
8. novembra o 13:00: KFC Komárno - ViOn Zlaté Moravce-Vráble
8. novembra o 13:00: MFK Skalica - MFK Ružomberok
8. novembra o 15:00: FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce (LIVE na Joj Šport)
9. novembra o 13:00: TJ Jednota Bánová - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
9. novembra o 13:00: AS Trenčín - Spartak Myjava
9. novembra o 13:00: ŠTK Šamorín - MŠK Púchov
MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Tesla Stropkov/ŠK Slovan Bratislava

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora