Program
Futbal - 07.10.2022 17:29

Magazín EL navštívil ŠK Slovan. Zaujal rodinný klan Weissovcov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Facebook
Vladimír Weiss starší a Vladimír Weiss mladší

Futbalový Slovan Bratislava si vo štvrtok pripomenul najväčší úspech klubovej histórie, keď sa vrátil do Bazileja. Práve tam v roku 1969 jeho hráči vyhrali finále Pohára víťazov pohárov nad Barcelonou. Súčasný tím Vladimíra Weissa staršieho bol v diametrálne odlišnej situácii. Je súčasťou Konferenčnej ligy a pred duelom s favoritom skupiny bol bez jediného víťazstva. V Parku svätého Jakuba však dokázal vyhrať nad domácimi 2:0 a vrátil sa do boja o postup. Pre belasých je to už tretia účasť v pohárovej Európe za ostatné štyri roky a pozornosť mu venovala aj samotná UEFA. Redaktori do slovenského hlavného mesta zavítali v rámci prípravy Magazínu Európskej ligy.

O reportáž sa belasí podelili prostredníctvom svojich sociálnych sietí. Záujem bol najmä o príbeh rodinného klanu Weissovcov, keďže tréner Slovana svojho syna ešte v tínedžerskom veku vytasil v kvalifikácii Majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike, kam sa naša reprezentácia prebila prvý raz v ére samostatnosti. Na olympijských hrách v Tokiu 1964 si pritom zahral aj najstarší z futbalových nositeľov mena Vladimír Weiss. "Od malička mi rodičia vštepovali lásku k rodine. Mám zakódované, že rodina je na prvom mieste. Futbal je moja práca a láska, ale rodina vždy musí byť na prvom mieste," vyznal sa 58-ročný tréner.

Dojatý tréner Weiss zaspomínal aj na samotný moment postupu na svetový šampionát so synom v zostave či pamätné víťazstvo nad Talianskom v skupinovej fáze v Johannesburgu. Momentálne je ich spoločným úsilím písať úspešnú kapitolu v histórii ŠK Slovan Bratislava a obom na tom veľmi záleží. "Myslím si, že čas, ktorý spolu prežívame na štadióne niekedy stačí. Na konci minulej sezóny sme sa párkrát pohádali, čo sa nám dovtedy nikdy nestalo. Ale o tom to je. Tak isto, ako sme otec a syn, sme aj tréner a hráč. Vieme si vysvetliť nejaké veci, ale na trénerskej stoličke je človek, ktorý mi verí," dodal syn.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora