Program
Futbal - 06.10.2022 08:43

Šeštnásťfinále Slovnaft Cupu so šiestoligistom. Šlágre v Šamoríne a Humennom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovnaftcupová edícia 2022/23 má v hre najlepších 32 tímov a zmestil sa medzi ne aj účastník šiestej ligy a dvojica piatoligistov. Základ samozrejme tvoria účastníci najvyššej súťaže, z ktorých ostalo v hre všetkých dvanásť, doplnení o tímy z druhej najvyššej súťaže. Aj v našom predošlom televíznom vysielaní si však cestu nahor dokázal presekať 1. MFK Kežmarok, v hre sú aj Stropkovčania či Devínska Nová Ves, ktorá je jediným reprezentantom bratislavského regiónu spomedzi účastníkov neceloštátnych súťaží. Držia sa aj ďalšie známe značky, ako napríklad ŠKF Sereď či Odeva Lipany.

Žreb štvrtého pohárového kola žiaden šláger medzi prvoligistami nevytvoril, no i tak bude možné sledovať celé spektrum zaujímavých konfrontácií. Hrajú sa vyrovnané zápasy medzi konkurentmi z II. futbalovej ligy či ambicióznymi celkami tejto súťaže proti domácej elite. Nechýbajú ani duely Dávidov s Goliášmi, akých každoročne Pohár napíše neúrekom, v menších mestách spôsobujú hotové športové slávnosti a občas dokonca prinesú aj senzáciu. Minuloroční finalisti pritom navštívia treťoligistov. Spartak Trnava cestuje do Serede, s ktorou sa ešte pred dvomi rokmi delil o svoj domovský stánok, Slovan Bratislava absolvuje dlhú cestu, na ktorej konci je zápasy s MŠK Tesla Stropkov.

Vrcholiace boje Slovnaft Cupu pravidelne vo vysielaní JOJ Šport!

Cestu do štvrťfinále má papierovo najľahšie vydláždenú MŠK Púchov, MFK Ružomberok a Dukla Banská Bystrica. Púchovčania hrajú na ihrisku šiestoligového Brezna, Liptáci cestujú do Devínskej Novej Vsi a "vojaci" spod Urpína hrajú v Kežmarku, ktorý rovnako pôsobí v piatej lige. Všetky zápasy aktuálneho kola boli predbežne naplánovane na stredu 19. októbra, výnimku zatiaľ dostal ŠK Slovan Bratislava, ktorý je popri lige a pohárovej súťaži stále v akcii aj v rámci Európskej Konferenčnej ligy. Po šestnásťfinálovej fáze prebehne žreb, určujúci ďalší výboj pavúka. Zároveň sa bude stávať stále horúcejšou a aktuálnejšou téma dejiska finálového zápasu. To minuloročné bolo na poslednú chvíľu pridelené bratislavskému Tehelnému poľu, v nedávnej minulosti sa role hostiteľa chopila Nitra, Trnava a Poprad.

Dvojice šestnásťfinále Slovnaft Cupu 2022/23:
FK Humenné - FK DAC 1904 Dunajská Streda
1.FC Tatran Prešov - FK Železiarne Podbrezová
OK Častkovce - TJ Jednota Bánová
1. MFK Kežmarok - MFK Dukla Banská Bystrica
FK Pohronie - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
MŠK Považská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce/Vráble
Slavoj Trebišov - AS Trenčín
FK Brezno - MŠK Púchov
Lokomotíva Devínska Nová Ves - MFK Ružomberok
ŠK Odeva Lipany - MFK Skalica
ŠKF Sereď - FC Spartak Trnava
FC Košice - KFC Komárno
MŠK Tesla Stropkov - ŠK Slovan Bratislava
FC ŠTK 1914 Šamorín – MŠK Žilina
FK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce
Spartak Myjava - MFK Dolný Kubín

Tagy: Pohár žreb