Program
Futbal - 04.10.2022 11:51

Tabuľka II. futbalovej ligy sa rozbila, program plynie ďalej

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Veľmi nezvyčajný hrací víkend za sebou má II. futbalová liga, ktorej sezóna vstúpila do svoje druhej tretiny. Nie však pravou nohou. Z plánovaného osemzápasového programu sa odohrali len štyri stretnutia a z víťazstva sa tešilo jediné mužstvo. Košickí futbalisti si doma poradili s Dubnicou 1:0, zatiaľ čo Komárno doma remizovalo s Púchovom, Považská Bystrica s Račou a Pohronie si body podelilo so Slovanom "B". Na dvoch štadiónoch sa fanúšikovia futbalu nedočkali. Nespôsobilý terén v Humennom vopred odložil stretnutie domácich "levov" s Trebišovom, pričom malo ísť o televízny zápas. Náš štáb sa preto presunul do Prešova, no cestu meral zbytočne. Ani súboj Tatrana so Spartakom Myjava z rovnakého dôvodu nebolo možné odohrať.

Zmeny to porobilo aj v tabuľke, ktorej dočasne nekraľujú Prešovčania, no o skóre ich predbehli Košice. Tie boli v jedenástich odohraných zápasoch zdolané len dvakrát a na konte majú 21 bodov. Len o dva zaostáva Komárno so Šamorínom, o tri Myjava. Reč je však o mužstvách, ktoré odohrali rôzny počet stretnutí. Zrejmý pritom nie je ani termín dohrávky medzi Prešovom a Myjavou. Tí sú, na rozdiel od zemplínskych konkurentov, od seba vzdialení 340 kilometrov. Humenčania s Trebišovčanmi mali pôvodne 11. kolo absolvovať už v utorok, no pre pretrvávajúce problémy s počasím sa dohodli na strede. Hrať sa už bude bez prítomnosti kamier JOJ Šport.

Žiar nad Hronom sa medzitým šnúrou piatich kôl bez prehry vyškriabal z dolných tabuľkových priečok a momentálne už siaha na prienik do top desiatky. V ceste mu však bude stáť mimoriadne silná Myjava. Tá do nováčikovskej sezóny vletela viac ako sľubným spôsobom, z desiatich duelov nazbierala 18 bodov a patrí jej piate miesto. To má oproti väčšine konkurentov nižší počet odohraných zápasov. Práve duel Myjavy s Pohroním vám v našom druholigovom live vysielaní prinesieme najbližšie a o deň neskôr sa prihlásime so súbojom Púchova a Košíc, čo je s ohľadom na aktuálnu neúplnú tabuľku duel šiesteho s prvým. 12. októbra sa program rozbije ešte o čosi viac. Svoje 17. kolo, oficiálne plánované na polovicu novembra, si predohrá Dolný Kubín s Dubnicou.

Najbližšie priame prenosy II. futbalovej ligy na JOJ Šport:
7. októbra o 19:30:  FC Spartak Myjava - FK Pohronie Žiar nad Hronom 
8. októbra o 15:00:  MŠK Púchov - FC Košice
12.októbra o 15:00:  MFK Dolný Kubín - FK Dubnica (17. kolo)
15.októbra o 14:30:  KFC Komárno - FC Spartak Myjava
16.októbra o 10:30:  FC Petržalka - Slavoj Trebišov