Program
Futbal - 30.09.2022 16:59

Návrat II. futbalovej ligy bojmi o hornú polovicu tabuľky

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Reprezentačná prestávka (pre slovenský futbal rozhodne z kategórie nevydarených) doznela a už tento víkend sa môžeme tešiť na duely na domácich trávnikoch. Pre vysielanie JOJ Šport to znamená návrat II. futbalovej ligy, z ktorej 11. kola vám ponúkneme dva zápasy a zameriame sa na mužstvá, ktoré sa nateraz snažia zakotviť v hornej polovici tabuľky. Od niektorých sa to po lete očakávalo, v iných prípadoch by to bolo príjemným prekvapením. Aj ročník 2022/23 však pokračuje v budovaní povesti súťaže, v ktorej nik nie je prorokom a prakticky ktokoľvek môže zvíťaziť nad kýmkoľvek.

Rečou kurzov, o najväčšie prekvapenie doterajšieho priebehu sa hneď v prvom kole postarala Rača, ktorá ako podceňovaný nováčik zdolala Humenné 2:0 a približne šesťnásobok vkladu vedeli zarobiť aj tí tipéri, ktorí verili v augustové víťazstvo "béčka" Slovana Bratislava na myjavskej pôde. Najväčším favoritom najbližšieho kola je ŠTK Šamorín doma proti Žiline "B", no podobne sa na mladých Šošonov pozeralo aj na začiatku aktuálneho mesiaca, keď nastupovali proti Komárnu a nakoniec vyhrali 4:2. Pred naše kamery si to v sobotu v zemplínskom derby namieri Humenné s Trebišovom a v nedeľu sa na viaceré dobré výsledky z ostatných týždňov pokúsi vo vzájomnom zápase nadviazať Dolný Kubín s Petržalkou.

FK Humenné mal takto pred rokom na svojom konte už 21 bodov a vyhrieval sa na treťom mieste tabuľky. Momentálne je o osem bodov chudobnejší a tesne drží pozíciu v prvej desiatke. Bolo pritom aj horšie a Humenčania prehrali z ostatných piatich kôl iba raz. Problémom však je vysoký počet remíz, v takmer polovici vystúpení, a viac ich má na konte už len Žiar nad Hronom. Trebišovčania sa nachádzajú len o kúsok vyššie ako ich východoslovenský konkurent. Ich minulosezónne dva vzájomné zápasy boli jedinými dvomi súťažnými stretnutiami za dlhé roky a Slavoj ani raz nevyhral. Pred asociačným termínom si však doma poradil s Košicami, a tým značne zvýšil rešpekt u súperov.

FC Petržalka sa po desiatich odohraných zápasoch nachádza v zóne zostupu. Tá má síce po reorganizácii líg len dve miesta, no Bratislavčania si po 8. mieste z minulej sezóny nepripúšťali ani len že by mali byť blízko červenej čiary. Na víťazstvo však čakajú šesť týždňov, nastrieľali jeden z najnižších počtov gólov v lige a to veľa vysvetľuje. Teraz ich čaká nováčik z Dolného Kubína, v ktorého prípade sa boj o záchranu očakával viac, no nateraz má o bod viac a za sebou drží tri tímy. Oravčania mesiac otvorili tesnou prehrou so Spartakom Myjava, no potom si senzačne poradili so Šamorínom a pridali plný bodový zisk proti Rači. Dôležité pozbierané body tím Ladislava Pecka citeľne posunul a posilnil. To bude chcieť dokázať aj na pravom brehu Dunaja, kde Pecko v rokoch 2020 až 2021 trénoval.

Program najbližších prenosov II. futbalovej ligy na JOJ Šport:
1. októbra o 15:00:  FK Humenné - Slavoj Trebišov
2. októbra o 15:00:  MFK Dolný Kubín - FC Petržalka
7. októbra o 19:30:  Spartak Myjava - FK Pohronie Žiar nad Hronom
8. októbra o 15:00:  MŠK Púchov - FC Košice
12. októbra o 15:00:  MFK Dolný Kubín - FK Dubnica

Tagy: 2. liga