Program
Futbal - 28.09.2022 09:09

Perspektíva pre A-tím, no mladíci si na šampionáte nezahrajú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Napriek veľmi sľubnému výsledku 3:2 z prvého barážového stretnutia, slovenskí reprezentanti do 21 rokov nebudú súčasťou budúcoročných Majstrovstiev Európy. V odvetnom súboji proti Ukrajine sme totiž prehrali 0:3, pričom hetrikovým hrdinom bol Danylo Sikan. Ešte do 48. minúty platil bezgólový stav, no potom hrúbky v našich zadných radoch začal "domáci" tím nekompromisne trestať a nadobudol rozhodujúci náskok. Pre ukrajinský tím, zložený poväčšine z hráčov popredných domácich klubov, to bude tretia účasť na Eure tejto vekovej kategórie. Predošlým generáciám sa to podarilo v rokoch 2006 a 2011.

Oproti zápasu v Žiline, v Bielsko-Bale sa Ukrajina prezentovala oveľa pozornejšou hrou v defenzíve a naši chlapci sa presadzovali  ťažšie. Oproti osemnástim strelám, z toho desiatim presným, v prvom zápase sa v odvetnej konfrontácii dostali len k polovici. Rečou štatistík bola prehra rozdielom triedy krutá, pretože podľa väčšiny ukazovateľov sa hral vyrovnaný duel. "O všetkom rozhodol úvod druhého polčasu. My sme chceli ísť za gólom, ale inkasovali sme dvakrát, lebo nám nefungovala obrana. Napriek nepriaznivému stavu sme zvýšili aktivitu, lenže sme spravili hrúbku pri výstavbe útoku a súper sa presadil aj tretí raz. Striedaniami sme sa snažili niečo zmeniť, oživiť hru, ale Ukrajinci si víťazstvo a postup skúsene postrážili," hodnotil tréner Jaroslav Kentoš.

Náš tím sa zhoduje na tom, že v súčasnej "dvadsať jednotke" je veľká perspektíva a hráči ako Suslov, Strelec, Pokorný, Kadák, Kaprálik či Mesík môžu v budúcnosti na seniorskej úrovni zanechať výraznú stopu. Blízkosť európskeho šampionátu a prehra s východným susedom však veľmi mrzí. Vypadnutie hodnotil so slzami v očiach aj jeden z našich dvoch barážových strelcov Tomáš Suslov: "Boli sme blízko, v polčase sme ešte držali dobrý výsledok, ale spravili sme dve chyby a také kvalitné mužstvo, ako Ukrajina, si to postrážilo a zaslúžene postúpili. Majú šikovných hráčov, mrzia naše chyby, ale už to nezmeníme. Treba hľadieť vpred. Mali sme výbornú partiu a ja som veľmi vďačný, že som bol jej súčasťou. Môžeme byť na seba hrdí za to, kam sme až postúpili. Verím, že čo najviac chalanov sa dostane do 'áčka'. Sklamanie z prehry je veľké,"

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora