Program
Futbal - 27.09.2022 16:29

Prvým kolom prešiel na penalty. Spartak hrá v Trenčianskych Stankovciach

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Minulosezónna zlatá cesta Spartaka Trnava v Slovnaft Cupe začala v obci Beluša, pokračovala cez Patu, Podbrezovú, Košice, Žilinu a Senicu, aby na jej konci čierno-červení zostrelili rivala z Bratislavy v jeho domácom prostredí. Teraz je majster Slovenska spred štyroch rokov na začiatku novej cesty v sezóne 2022/23 a v prvom pohárovom vystúpení sa poriadne natrápil. Na pôde Slavoja Boleráz vyhral až po penaltovom rozstrele a v treťom kole ho čaká OŠK Trenčianske Stankovce. Účastník severozápadnej vetvy piatej ligy západ sa na úvod ročníka usadil uprostred ligového poradia a konfrontáciu so Spartakom si zaslúžil dvomi pohárovými víťazstvami na nulu.

Trenčianske Stankovce na konci júla doma zdolali Partizánske 5:0 a o mesiac neskôr na vlastnom trávniku pokorili Nové Mesto nad Váhom 2:0. Už teraz je to tak jedna z úspešnejších pohárových ciest za ostatné roky. V sezóne 2021/22 totiž začínali predkolom a v 1. kole stroskotali na Ledníckych Rovniach. Aj rok predtým boli zastavení už v prvom kole a na tretie poschodie súťaže sa dostali naposledy na jar 2019, to ešte ako štvrtoligový tím. Stankovce trénuje bývalý ligový obranca Martin Nosek, známy z Dubnice či Ružomberka. V jeho zostave by sme našli napríklad Petra Kleščíka, dvojnásobného majstra Slovenska z farieb AS Trenčín, veterána stredu poľa Igora Držíka, ktorý má skúsenosti z Dubnice, Nitry alebo Bohemians Praha aj reprezentanta v malom futbale Jaroslava Repu.

FC Spartak Trnava je aktuálne tretím tímom tabuľky našej najvyššej súťaže a pred vyše mesiacom ešte účinkoval v predkole Konferenčnej ligy. Po postupe cez waleský Newtown stroskotal na poľskom Rakówe. Keďže sú zverenci Michala Gašparíka obhajcami trofeje, tento rok je na nich v Slovnaft Cupe koncentrovaná veľká pozornosť. Trápenie s Bolerázom na konci augusta muselo byť veľkým varovaním a ponaučením, takže tentoraz už nesmú Trnavčania nič vypustiť ani podceniť. Ide o jeden z troch stále nedohraných zápasov tretieho kola. V rámci neho Michalovce vyhrali v Rožňave 7:0, Dunajská Streda nastrieľala "desiatku" Kalinovu a Liptovský Mikuláš vyhral v Bacúchu jedenásťgólovým rozdielom.

Sledujte pohárový zápas OŠK Trenčianske Stankovce - FC Spartak Trnava v stredu 28. septembra od 15:30 na JOJ Šport.