Program
Futbal - 25.09.2022 13:01

Aj odveta proti Ukrajine v priamom prenose JOJ Šport

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov majú veľkú šancu dostať sa na tretí európsky šampionát v histórii. Po druhom mieste v kvalifikačnej skupine hrajú v baráži proti Ukrajine a na domácej žilinskej pôde ju zdolali 3:2. Odveta sa hrá pre pretrvávajúcu vojnu u našich východných susedov v Poľsku a aj tento zápas vám ponúkneme v našom živom utorkovom vysielaní. Zverenci Jaroslava Kentoša v piatok vyhrali vďaka dvom gólom Dávida Strelca a jednému zásahu Tomáša Suslova. Súper síce vyrovnával na 1:1 aj 2:2, no na tretí gól už zareagovať nedokázal. Ukrajinci síce od rozpadu Sovietskeho zväzu hrávajú Euro "dvadsať jednotiek" taktiež veľmi sporadicky, no v dvojzápase boli pasovaní do pozície favorita. Na štadióne Bielsko-Bale nás preto nečakaná nič jednoduché.

Sledujte priamy prenos z odvetného zápasu "dvadsať jednotiek" Ukrajina - Slovensko, v utorok 27. septembra od 17:00.

Náš tím sa do baráže dostal po diskvalifikácii Ruska, ktorá ho posunula v C-skupine na druhú priečku. Za sebou udržal Severné Írsko, Litvu a Maltu. Pred žrebom skupín bol v treťom výkonnostnom koši, rovnako ako tím Ruslana Rotana. Ten však zvládol najmä dôležité dva zápasy proti Srbsku, poradil si aj Faerskými Ostrovmi, Severným Macedónskom a Arménskom. Z desiatich duelov pozbieral 23 bodov a len o tri zaostal za Francúzmi. Pred prvým barážovým meraním síl ťahali žlto-modrí sedemzápasovú šnúru bez prehry, no tá je už minulosťou. Špecializovaný portál Transfermarkt pritom vidí súčasnú ukrajinskú generáciu ako hodnotnejšiu a opory v osobe Anatolija Trubina, Oleksandra Syrotu, Artema Bondarenka či Georgija Sudakova sú rozdieloví hráči, akých v našej zostave nenachádza.

Podobné barážové povinnosti má momentálne aj tím Chorvátska, Česka, Dánska či Izraelu. Česi v piatkovom zápase zvíťazili na Islande 2:1 a do domácej odvety si vezú veľmi sľubné postupové vyhliadky, aby si zahrali na svojom deviatom Eure tejto vekovej kategórie. Barážový šláger medzi Chorvátmi a Dánmi priniesol v jadranskom letovisku Pula výhru domácich 2:1 a Írsko si v domácom prostredí situáciu skomplikovalo remízou 1:1 s Izraelom. Odveta na Blízkom východe tak bude otvorená na obe strany. Samotný šampionát sa hrá v lete 2023 a jeho dejiskom bude Rumunsko a Gruzínsko. Hrať sa pritom bude na Národnom štadióne v Bukurešti, v domovskom stánku bývalej Steauy, na Batumi Stadium či na štadióne Dinama Tbilisi, ktorý zároveň využíva aj gruzínska reprezentácia.