Program
Futbal - 23.09.2022 13:13

Ukrajina - posledná prekážka "dvadsať jednotky" v ceste na Euro

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov siahajú po postupe na kontinentálny šampionát a v ceste im stojí posledná prekážka. V dvojzápase v Žiline a v poľskom meste Bielsko-Biala nastúpia zverenci Jaroslava Kentoša proti rovesníkom z Ukrajiny. Víťaz dvojzápasu môže plánovať cestu na Euro, ktoré sa na prelome júna a júla 2023 uskutoční v Rumunsku a Gruzínsku. Pôjde už 24. edíciu šampionátu tejto vekovej kategórie, pričom Slováci zatiaľ prešli kvalifikáciou len dvakrát. V roku 2000 si dokonca zahrali semifinále, o sedemnásť rokov neskôr boli súčasťou skupinovej fázy. Pred žrebom kvalifikačných skupín "sokolíci" figurovali v treťom výkonnostnom koši a výsledkovo túto pozíciu obhajovali. Po diskvalifikácii Ruska ich však zápasová bilancia 5-0-3 usadila na druhom mieste za Španielskom.

Stretnutie tímov do 21 rokov Slovensko - Ukrajina sledujte LIVE na JOJ Šport od 17:40

"Netreba nejako extra rozoberať mená v súperovom tíme... Vieme v akých tímoch Ukrajinci pôsobia. Sú tam futbalisti, ktorí hrajú v Lige majstrov či v Európskej lige. Viac sme sa však orientovali na seba. Po taktickej stránke sme si ukázali, ako chceme hrať v obrane a v útoku. Analyzovali sme si aj silné a slabé stránky súpera, verím, že sme dobre pripravení," zhodnotil prípravu na baráž asistent trénera Tibor Goljan. K dispozícii bude mať aj seniorských reprezentantov Dávida Strelca či Tomáša Suslova. Na opačnej strane barikády však stojí tím, nezdolaný v siedmich reprezentačných vystúpeniach v rade. Spadá tam remíza s Francúzskom či výhra nad Srbskom.

Že v žlto-modrom drese nastúpi ofenzívne ladený ťahúň Artem Bondarenko zo Šachtaru Doneck, kľúčový zadák Dynama Kyjev Kosťantin Vivčarenko či nebezpečný donecký zakončovateľ Georgij Sudakov, je známou vecou. Hráčov so skúsenosťami z kvalitných klubov však máme v zostave aj my. "Sústreďujeme sa na seba a na úlohy, ktoré nám zadali tréneri. Ďalšie veci nechcem prezrádzať do médií. Uvidíte to na ihrisku a dúfam, že budete spokojní," prisľúbil kapitán tímu Peter Pokorný. Aj Ukrajina bola pred žrebom v treťom koši, no po výsledkoch 2:1 a 1:0 sa dostala cez Srbov.