Program
Futbal - 22.09.2022 08:23

Zachráni Ligu národov? Calzona a jeho asistenti sú pripravení

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Ligové súťaže vo futbale sa na čas odmlčia a najbližších sedem dní bude patriť reprezentačným tímom. Kým susedia z Rakúska, Česka a Poľska sa v Lige národov konfrontujú so šestnásťčlennou kontinentálnou špičkou, Slovensko je súčasťou "céčkovej" vetvy a plány na rýchly návrat nahor dostali v júni dve vážne trhliny od Kazachstanu. Situácia ešte definitívne stratená nie je a štvorbodové manko na 114. tím svetového renkingu vo dvoch dueloch možno dohnať, no to by sme potrebovali fatálne zlyhanie priebežného lídra skupiny. Náš tím medzitým dostáva novú tvár. Predstavil nové reprezentačné dresy, trénera Francesca Calzonu a realizačný tím okolo neho.

Nedeľný zraz v Šamoríne bol prvý pod taktovkou 53-ročného talianskeho kouča, ktorého dopĺňajú asistenti Gianluca Segarelli a Simoneho Bonomi. Súčasťou prvej Calzoneho nominácie sú Peter Pekarík, Albert Rusnák, Stanislav Lobotka, Juraj Kucka či Martin Valjent, ktorí počas tohtosezónnej edície League of Nations patria medzi našich najvyťaženejších hráčov. Pribudol k nim zadák Kristián Vallo z poľského Plocku, dunajskostredský záložník Miroslav Káčer či ofenzívne ladení Žilinčania Dávid Ďuriš a Matúš Rusnák. Kapitánom nášho národného tímu je Milan Škriniar, ktorý píše už druhú päťdesiatku štartov v najcennejšom drese.

"Ako prvé som sa ich pýtal, že či si uvedomujú, že reprezentujú svoj národ. Národ, kde sa narodili ich rodičia a starí rodičia. Pre nich to musí byť privilégium hrať za národný tím. Videl som chalanov, ktorí majú chuť zmeniť históriu tohto tímu. Dávajú pozor, keď im niečo hovorím na ihrisku i mimo neho," pochválil svoj tím Francesco Calzona a popri Škriniarovi vyzdvihol aj vodcovské schopnosti Juraja Kucku či Petra Pekaríka. Pred svojou premiérou sľubuje odvážnu hru, ale tím musí byť trpezlivý. Slováci už vo štvrtok 22.9. čelia v Trnavev Azerbajdžanu a o tri dni neskôr v sbrskom meste Bačka Topola Bielorusku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora