Program
Futbal - 06.09.2022 07:29

Pohronskú obec navštívi klub s druhým najdrahším kádrom u nás

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Prebiehajúci ročník Slovnaft Cupu zatiaľ veľkú senzáciu nepriniesol. Počas predkôl a úvodných dvoch kôl sa niekoľkým tímom z nižšej ligy podarilo preliezť cez favorita, ale v akcii pokračujú zatiaľ všetci prvoligisti a druholigisti. Nie každý si však svoju povinnú jazdu na úvod súťaže odkrútil a pred sebou to má prvý a štvrtý tím z ligy v ročníku 2021/22. Slovan Bratislava popri európskych povinnostiach ešte termín zápasu nepozná, no DAC Dunajská Streda navštívi pohronskú obec Ladomerská Vieska. Tá má približne osemsto obyvateľov a na futbalovej scéne sa pohybuje v piatej najvyššej súťaži. Návšteva klubu s druhým najvyšším rozpočtom a druhým najdrahším kádrom u nás preto musí byť sviatkom.

FK Filjo Ladomerská Vieska nemusel absolvovať predkolo a v prvom kole pokoril Hliník nad Hronom 3:2. Obratom, napriek dvojgólovému manku, si vyslúžili dunajskostredskú návštevu, pričom do podobne ofenzívneho boja sa tentoraz pustiť nebudú môcť. V lige má tím z okresu Žiar nad Hronom za sebou už päť kôl a drží sa v strede štrnásťčlennej tabuľky stredoslovenskej V. ligy vo vetve "juh". Piatoligistom je tento celok už roky a nič na tom nezmenila ani reorganizácia súťaží. V minulej sezóne dokonca túto ligu pred Slovenskou Ľupčou, Breznom či Dudincami vyhral, no postup vyššie z toho nebol.

Viac sa rozhodne očakáva od Dunajskej Stredy, vedenej Adriánom Guľom. Žlto-modrí ešte v auguste hrali o postup do Konferenčnej ligy a v najvyššej súťaži im momentálne patrí štvrté miesto. Čo sa týka minuloročnej slovnaftcupovej cesty, senzačne stroskotali už v treťom kole na Komárne. Rok predtým z toho bola štvrťfinálová účasť a v nej prehra s Banskou Bystricou. Teraz by rozhodne ambiciózny klub zo Žitného ostrova chcel ísť ďalej a momentálne ešte nie je vo fáze, kedy by mu to oponent mal vedieť výrazne skomplikovať. Ich súper sa len pred šiestimi rokmi posunul z oblastnej úrovne v ligovej hierarchii vyššie a začal sa objavovať v Pohári. Jeho cesta však zvyčajne končí prvým či druhým zápasom na regionálne blízkom súperovi.

Futbalový sviatok v Ladomerskej Vieske sledujte LIVE na JOJ Šport 6. septembra od 15:25!

Tagy: Pohár