Program
Futbal - 25.08.2022 18:49

Pikantný návrat Myjavy, Dubnica bude hájiť výbornú pozíciu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Prekvapivých umiestnení toľko, že by sme ich nespočítali na prstoch ruky. Ligová tabuľka po šiestich kolách ešte síce sezónu neumožňuje rekapitulovať, no niečo už rozhodne prezrádza. Žiar nad Hronom či Petržalka sa nachádzajú oveľa nižšie ako by im bolo milé a po veľmi dobrej nováčikovskej sezóne citeľne zaostáva aj Humenné. V popredí naopak zaberá tohtoročný nováčik - Spartak Myjava a veľkým pozitívom sú aj výkony Púchova, ktorý sa nachádza o jedenásť priečok vyššie ako finišoval pred rokom. Chváliť možno aj Trebišov či Dubnicu, o spokojnosti zatiaľ nemôžu hovoriť v Košiciach a v Komárne. Nalaďte si v sobotu a v nedeľu JOJ Šport a pozrite sa s nami na ďalšie zápasy II. futbalovej ligy.

Bol december 2016, kedy sa odohral jeden z najkontroverznejších zápasov v novodobej histórii slovenskej ligy. Spartak Myjava ťažko niesol domácu remízu so Slovanom Bratislava, ktorú poznačili tri červené karty, a následkom toho bol dokonca jeho odchod z celoštátnej futbalovej scény. Kopaničiari argumentovali tým, že im záleží na tom, aby ich futbal bavil. Dlhodobé dianie však viedlo k tomu, že by postupne na futbal zanevreli a to nechceli. "Futbal sa na Slovensku vyvíja tak, že keby nebolo malých klubov aký je ten náš, liga by ani nebola. Všetci tí veľkí sa na to dávno 'vyprdli' a svoje peniaze míňajú na iné veci a nie na to, aby sa seriózne venovali futbalu. Keď sme sa my pred štyrmi rokmi prihlasovali do najvyššej súťaže, mali sme na zreteli, že chceme to robiť dôstojne a tak, aby to celé malo zmysel. Začali sme sa presadzovať aj vo funkciách vo futbalovom hnutí. Mali sme vízie, ale dnes je to už inak. Zistili sme, že vo futbale u nás rozhodujúce slovo majú úradníci," písalo sa vo vtedajšom stanovisku čierno-bielych. Medzitým riekami pretieklo veľa vody, Spartak sa so Slovanom stretol v roku 2017 v Slovnaft Cupe a teraz ich čaká ligový zápas, hoci Bratislavčania budú reprezentovaní "len" svojím rezervným tímom.

Čo sa týka ligového súboja v II. futbalovej lige, Myjava aj Slovan "B" mali veľmi dobrý vstup do ročníka. Belasí sa vyhrievali na čele po úvodných dvoch kolách, Spartak ich následne vymenil, keď mal na konte dve víťazstvá a dve remízy. Naposledy však Myjavčania podľahli Púchovu, čo ich zosunulo na štvrté miesto, zatiaľ čo rezerva Slovana je až deviata. O oboch možno povedať, že sú ofenzívnymi mužstvami s priemerom presvedčivo cez gól na zápas. To platí aj o Považskej Bystrici a Dubnici, hoci nováčikovi to zatiaľ príliš platné nie je. Nastrieľal síce jedenásť gólov, čo je tretie najvyššie číslo v lige, no rozdiel skóre má -1 a šesť získaných bodov mu stačí len k umiestneniu tesne nad zónou zostupu. Výhra nad Košicami či tesný duel so Šamorínom sú napriek tomu dôkazmi, že zverenci Petra Jakuša kvalitu majú a Dubnica sa musí mať na pozore. Obzvlášť po stratených bodoch z minulého víkendu proti Rači, ktorá sa nachádza v dolnej polovici tabuľky. Dubnický tím je s bilanciou 3-1-2 na šiestom mieste tabuľky. To je lepšia pozícia ako finišoval v predošlých dvoch ročníkoch, ale pamätá si prvenstvo zo sezóny 2019/20 a viacerými dobrými zápasmi je tím Andrewho Smitha nahecovaný na držanie úzkeho kontaktu s vedúcou dvojicou Púchov-Šamorín.

Priame prenosy zo 7. kola II. futbalovej ligy:
piatok 26. augusta o 19:00: Spartak Myjava - ŠK Slovan Bratislava B
sobota 27. augusta o 15:30: MŠK Považská Bystrica - FK Dubnica