Program
Futbal - 18.08.2022 19:39

2FL: Zameriame sa na tímy s neuspokojivým štartom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Futbalová druhá liga zatiaľ ostáva verná svojej povesti vyrovnanej súťaže a na veľký únik niektorého z mužstiev to zatiaľ rozhodne nevyzerá. Prvého a ôsmeho po piatich kolách oddeľujú tri bodíky a jeden hrací víkend môže ich poradie zásadne premiešať. Veď Myjava čelí Púchovu, v zápase dvoch príjemných prekvapení tohto ročníka, Košičanov čaká náročný zápas v Humennom a súbojom dvoch celkov z popredia je komárňansko-šamorínske derby. Naopak, nižšie ako verili sa momentálne nachádzajú futbalisti Žiaru nad Hronom, Petržalky a Žiliny "B". Súťaž má za sebou presne mesiac, a tak je najvyšší čas hodiť za hlavu nevydarený úvod.

Práve na pomalšie rozbiehajúcich sa budeme cieliť počas najbližšieho víkendu. Rozpačitý vstup do sezóny mal aj Tatran Prešov, ktorý po dvoch kolách smeroval za nevydareným comebackom na celoštátnu scénu. Potom však prišla výhra nad Humenným rozdielom triedy, o dva týždne víťazstvo nad Petržalkou a zrazu pohľad na jedenásty tím tabuľky taký zlý nie je. Potenciál na posun vytvára aj zápas s rezervným tímom MŠK Žilina, ktorý z piatich kôl bodoval iba raz. Doma však mladí Šošoni držia dlhodobo priaznivú zápasovú bilanciu a tím Vladimíra Veselého rovnako verí v tabuľkový posun. Tri získané body môžu Prešov alebo Žilinu posunúť do stredu tabuľky, v prípade Koňarov dokonca do jej hornej polovice. To sú miesta, kde by sa videli oveľa radšej.

Nepresvedčivo novú sezónu otvorila aj Petržalka, ktorej zostava sa počas leta citeľne obmenila, no zostup nepripadá do úvahy. Napriek tomu sú čierno-bieli so štyrmi bodmi na 14. mieste, teda len veľmi tesne nad červenou čiarou. Šieste kolo nevytvára optimálne okolnosti na únik. V ceste im bude stáť ambiciózny Žiar nad Hronom. Lenže ani ten zatiaľ nejasá z toho, kde sa momentálne pri svojich ambíciách na návrat do najvyššej súťaže nachádza. Je len o jedno miesto vyššie ako Bratislavčania a získal o jediný bod viac. Pokiaľ sa chce Pohronie do zimnej prestávky naháňať o prvé miesto, urgentne na tom musí začať pracovať. Petržalský tím zase bude veriť v potvrdenie dobrej vzájomnej zápasovej bilancie. V troch meraniach síl je bilancia 1-1-1 a najaktuálnejší súťažný zápas bol pohárový postup Petržalky v čase, kedy Pohronie pôsobilo ešte o ligu vyššie.

Sledujte II. futbalovú ligu na JOJ Šport:
Sobota 20.8. o 10:30: MŠK Žilina B - FC Tatran Prešov
Nedeľa 21.8. o 10:30: FC Petržalka - FK Pohronie Žiar nad Hronom

Tagy: 2. liga