Program
Futbal - 10.08.2022 14:49

Šéf PSG chodí po nočných kluboch. Hľadá tam svojich hráčov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

To, že je niekto hviezdou, neznamená, že dostane výnimky zo vzorného správania. Športový riaditeľ PSG si dáva patrične záležať na tom, kde sa jeho hráči pohybujú a pravidelne hliadkuje v centre mesta či vo vychýrených parížskych zábavných podnikoch. Po novom si obľúbil návštevy nočných klubov, pričom tvrdí, že výlučne z kontrolných dôvodov. Hľadá tam totiž hráčov zo svojho klubu a tým v prípade prichytenia hrozia prísne tresty.

Louis Campos sa v tomto smere rozhodne nefláka a počas niekoľkých dní takto prešiel väčšinu najslávnejších podnikov v metropole Francúzska. Témou sa pomerne detailne zaoberá denník L'Equipe, pričom majiteľ klubu Nasser Al-Khelaifi ho v tomto smere maximálne podporuje. Ochotne mu financuje túto náplň práce a rozumie dôležitosti kontroly disciplíny hráčov desaťnásobného šampióna. Každý prešľap voči prísne stanoveným pravidlám povedie ku okamžitému a prísnemu trestu bez ohľadu na to, o ktorého hráča pôjde. Kto má s takýmto režimom problém, môže PSG opustiť. Kto ostane v kádri a nebude poslúchať, nezahrá si.

Trénerom parížskeho tímu je od júla Christophe Galtier, keď nahradila Mauricia Pochettina. Argentínsky kouč je momentálne bez klubu. Kontrol v nočnom meste sa Galtier nezúčastňuje a sústredí sa na taktickú a hernú prípravu tímu. Mimo ihriska má však športový riaditeľ Campos dôležité slovo a silnú podporu vedenia klubu. Hovoria zaňho minulé úspechy, keď dostal na výslnie Lille či Monako a ako člen realizačného tímu svojho času zapadol aj po boku Josého Mourinha.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: PSG