Program
Futbal - 09.08.2022 09:57

To chytí za srdce. Koulibaly si vypýtal číslo od klubovej legendy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Senagalský stopér Kalidou Koulibaly má za sebou úspešnú ligovú premiéru v drese Chelsea, no ešte predtým stihol poladiť srdcia nových fanúšikov. Do Londýna sa sťahoval po ôsmich rokoch v SSC Neapol, kde si zaužíval číslo dresu 26. To síce bolo voľné, no na Stamford Bridge má minulosť, spätú s klubovou legendou. Novej posile bolo hlúpe si ho privlastniť bez opýtania a osobne sa tak spojil s Johnom Terrym. Ten si spočiatku myslel, že ide o žart. Žiadosti ochotne vyhovel a Koulibalyho pochválil za obrovský charakter, úctu a triedu, ktorú týmto preukázal. Rovnaká pochvala sa obrancovi dostala aj od Jorginha.

Terry je ovenčený pätnástimi trofejami, ktoré získal s The Blues a je tak najúspešnejším kapitánom v klubovej histórii. Koulibaly celý telefonát zverejnil na sociálnych sieťach, čo dalo možnosť reagovať desiatkam tisíc fanúšikov. "John, mám na teba otázku. Ako vieš, hral som v Neapole s číslom 26 a odkedy si ty opustil klub, nik si ho nevzal. Neviem, či si ho vyradil alebo ho nik nechcel, ale chcel som sa spýtať, či je možné vziať si ho," začal krátky rozhovor Senegalčan. Angličanova odpoveď bola veľmi srdečná: "Dvadsať šestka znamená pre mňa veľa. Veľmi si vážim, že mi voláš a nevidím žiadny problém v tom, keď si ju vezmeš. Dokonca mi bude potešením," Zároveň svojmu "nástupcovi" poprial, aby necítil žiaden tlak, ale číslo 26 je späté s trofejami a bude rád, pokiaľ ich bude zbierať.

Legendárny stopér a 78násobný anglický reprezentant neskôr vysvetlil, že samotná kombinácia dvojky a šestky nie je založená na osobnej poverčivosti a nemá špecifický dôvod, prečo si ju zvolil. Bolo to jeho prvé číslo, ktoré dostal v Chelsea a keď začal vídať na tribúne priaznivcov s jeho číslom a menom, doprial im, aby ho nikdy nemuseli vymeniť ako neaktuálne. "Kalidou pochopil dôležitosť tohto čísla. Získa si vďaka nemu väčší rešpekt a sám ukázal veľkú úctu voči klubu," pochválil defenzívnu posilu Jorginho. Koulibaly už má za sebou úspešný ligový debut. V zadných radoch sa podieľal na čistom konte a práve Jorginho z bieleho bodu rozhodol o víťazstve nad Evertonom 1:0.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora