Program
Futbal - 03.08.2022 17:09

Žiadostí o autogram bolo priveľa. Ajax rázne zakročil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

V aréne Johana Cruijffa sa počas letných prípravných zápasov vo veľkom rozmohol zvyk s nosením kartónových tabulí v tvare trofeje pre šampióna Eredivisie. Od hviezd 36násobného šampióna sa očakáva, že ich priaznivcom ochotne popodpisujú, no pokiaľ sa ich ku prechodu z trávnika do útrob štadióna nahromadia desiatky, nie je to ľahká úloha. Na sociálnych sieťach sa potom kopia kritické fotografie a videá, na ktorých top hviezdy niektoré kartóny vynechajú a obídu nešťastného fanúšika. Vedenie klubu sa tejto kritike rozhodlo vystaviť ráznu stopku - podpisovať sa nebude nič.

Návštevníci amsterdamských zápasov nesmú kartóny na štadión nosiť a teda futbalistom nevzniká žiadna povinnosť čokoľvek podpisovať. Ajax o tom informoval holandské médiá, ktoré vo veľkom zverejnili tlačovú správu. V nej sa obhajca titulu snaží vysvetliť, že splnenie všetkých požiadaviek o autogram po štandardnom tréningu či zápase nemožno splniť a to následne vrhá na tím zlý tieň. Preto boli kompetentní nútení prijať takéto rozhodnutie. To určite potešilo najmä kapitána Dušana Tadića, Davyho Klaasena, Stevena Bergwijna, Stevena Berghuisa či mladíka Jurriena Timbera. Práve tí patrili medzi najviac zastavovaných hráčov.

Kritici tvrdia, že zákaz žiadania o autogramy Ajax neodkomunikoval dostatočne dobre. Už v sobotu totiž absolvoval prvý súťažný zápas novej sezóny a v Superpohári podľahol PSV 3:5. Po divokom zápase sa zvyknutí nadšenci nahrnuli ku hracej ploche a usporiadateľská služba sa ich snažila odsunúť do väčšej vzdialenosti a vytvoriť tímu voľný a nerušený prechod. To sa stretlo s vlnou nevôle. Počas augustových domácich zápasov snáď už bude väčší poriadok. Holandská liga štartuje 5. augusta a zverenci Alfreda Schreudera začínajú v Sittarde.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora