Program
Futbal - 30.07.2022 10:21

Bývalý nemecký brankár šalel. Susedovi poškodil dom pílou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Šesťdesiatjedennásobný nemecký futbalový reprezentant Jens Lehmann nemá vôbec ideálne susedské vzťahy vo svojom bavorskom bydlisku. Exkluzívny výhľad na jazero Starnberg mu totiž zaclonila rozmáhajúca sa stavba suseda a vyeskaloval tým dlhodobý spor oboch rodín. Bývalej opore Dortmundu, Schalke či Arsenalu pretiekol povestný pohár trpezlivosti priam extrémnym spôsobom a na susedov dom zaútočil motorovou pílou. Spôsobil tým výrazné škody a zaoberať sa ním bude aj polícia.

Spor Lehmannovcov so susedmi nie je ničím novým. Presťahovali sa tam pred pätnástimi rokmi a dom ho vtedy stál približne 5 miliónov eur. Problém začal, keď sused dokončil svoju garáž a tá mala podľa majstra Nemecka, Anglicka aj Talianska prečnievať na jeho pozemok. Žiadal tak jej odstránenie a keď nezafungovali diplomatické spôsoby, 52-ročný bývalý brankár zobral do rúk motorovú pílu a odstránil aspoň niekoľko strešných trámov, čím si odkryl výhľad na prekrásne jazero. Predtým sa snažil odpojiť bezpečnostnú kameru, no nebol úspešný a zo svojho agresívneho výlevu tak spravil kompletný záznam.

Nemeckému denníku Bild sa podarilo zistiť, že sused účastníka troch svetových šampionátov mal spôsobené škody na svojom majetku viackrát a celková ujma sa vyšplhala na desaťtisíc eur. Z Lehmanna sa momentálne stal podozrivý číslo jeden. Škodí to aj jeho povesti, ktorú si rokmi budoval charitatívnou aktivitou. Spoločne s Jürgenkom Klinsmannom sa angažoval v nadácii pre talentovaných futbalistov z ekonomicky slabších rodín Stiftung Jugendfußball. Cez Power-Child Campus South Africa sa zapojil do boja proti AIDS a pravidelne sa objavoval aj v charitatívnych zápasoch Soccer Aid v spolupráci s UNICEF-om.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora