Program
Futbal - 29.07.2022 09:17

II. liga: Považské derby a duel dvoch topfavoritov na postup

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Po dvoch odohraných kolách druhej najvyššej súťaže vo futbale máme jediný stopercentný tím a trojicu nulabodových. Viaceré výsledky však ukázali, že sa črtá ďalšia veľmi zaujímavé sezóna, v ktorej si neojedinele tím zo spodku tabuľky môže vyšliapnuť na člena úzkeho popredia. Obzvlášť po pár úvodných stretnutiach, ktoré vytvorili ešte pomerne skreslený pohľad na tabuľku. Lídrom je rezervný tím bratislavského Slovana, ktorý má na konte dve víťazstvá a celkové skóre 4:2. Prenasledovaný je až piatimi štvorbodovými mužstvami, medzi ktorými je podľa očakávaní Komárno či Pohronie, no pridružili sa aj Púchovčania či nováčik z Myjavy. Na opačnom póle tabuľky je zatiaľ Žilina B, Prešov a Dolný Kubín.

V posledný júlový víkend sa v programe II. futbalovej ligy priam vyníma konfrontácia dvoch veľkých favoritov na postup. FK Pohronie Žiar nad Hronom doma hostí FC Košice, pričom Žiarčania sú po zostupe z najvyššej súťaže zatiaľ nezdolaní. Po zisku troch bodov proti Dolnému Kubínu pridali cennú remízu z trávnika Komárna, ktoré bolo už minulý rok popredným tímom v zápasoch hraných doma. Košický tím síce vstup do ročníka pokazil a podľahol Považskej Bystrici, no derby zápasom proti Prešovu po siedmich rokoch si fanúšikov udobril a teraz potrebuje ísť tabuľkou nahor. Košice s Pohroním spoločný súťažný zápas v histórii zapísaný nemajú. Stredoslováci sa pred svojím postupom medzi elitu zdržali v druhej lige len tri roky a v najvyššej súťaži východniarov vymenili. Zápas FK Pohronie - FC Košice sa hrá v piatok od 18:00.

Pri Púchove, Dubnici, Považskej Bystrici či Žiline "B" má táto súťaž považské derby na viac spôsobov. My sa vám v sobotu prihlásime s prvou dvojicou, ktorá nemá za sebou čerstvý postup ani zostup. Ide o dva aklimatizované druholigové celky, ktoré sa veľkohubými vyhláseniami a smelými plánmi počas leta neprezentovali, no pre spokojnosť v kabíne robí 7. a 12. miesto citeľný rozdiel. Práve v týchto zónach sa Púchov a Dubnica poväčšine za ostatné štyri roky pohybovali. Ich merania síl sú prísľubom vyrovnanej konfrontácie, v ktorej spravidla ani jedna strana nevyhráva o viac ako dva góly a bilancia je o čosi priaznivejšia pre Dubničanov, ktorí z ostatných piatich zápasov vyhrali tri, raz remizovali a iba raz boli zdolaní. Púchovsko-dubnický derby zápas vysielame v sobotu o 17:00.

Tagy: 2. liga