Program
Futbal - 26.07.2022 12:29

Pohár sledujeme od úplného začiatku. Pozývame vás do Harichoviec

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovnaft Cup ešte nikdy v minulosti nehralo viac mužstiev. Do akcie sa prihlásilo rekordných 255 celkov, z ktorých papierovo najslabšie do akcie vstupujú predkolom. Na prelome júla a augusta štartuje plnohodnotné prvé kolo. Televízia JOJ Šport bude dianie v bojoch o pohár sledovať od úplného počiatku a pozývame vás k duelu medzi domácimi Harichovcami a hosťami z Tepličky. V úvode súťaže je zohľadnený regionálny princíp a ide tak o dve sídla zo spišskonovoveského okresu, ktoré sú zároveň konkurentmi v VI. Podtatranskej lige Východoslovenského futbalového zväzu.

"So súperom som poznáme z uplynulej sezóny, doma sme Tepličku zdolali, na jej pôde sme prehrali. Čaká nás náročný zápas, hoci má súper užší káder, tak v ňom hrá veľa mladých hráčov, ktorí sú behaví, nepríjemní, bojovní. Nečaká nás nič jednoduché," povedal pre web Futbal SFZ Jozef Štofko, ktorý šéfuje lavičke Harichoviec. Nakoľko ide o dva rovnocenné tímy, výhodu domáceho prostredia určil žreb. Hoci je reč o desaťkilometrovej vzdialenosti, ihriská v týchto dvoch obciach majú svoje špecifiká. Teplička si napriek tomu verí aj vonku, čo pre rovnaký zdroj potvrdil kapitán a brankár Michal Tekáč: "Dá sa povedať, že je to v podstate susedské derby. Vzájomné zápasy s Harichovcami bývajú zväčša vyrovnané, dramatické a majú svoj náboj a to aj v prípravnom období. My, hráči, sa medzi sebou navzájom dobre poznáme, no na ihrisku si nič nedarujeme. Harichovčania majú kvalitné mužstvo, rovnako ako my, takže osobne očakávam vyrovnaný a ťažký zápas," Obe mužstvá budú prítomnosťou televíznych kamier motivované a veria, že ukážu to najlepšie zo seba.

Pohár píše už svoju 54. edíciu. Najviac prvenstiev má na konte ŠK Slovan Bratislava, najaktuálnejším držiteľom trofeje je Spartak Trnava. Kým sa ten dostane do akcie, nejaký čas ešte prejde. V predkole či v prvom kole sa však predvedú tímy z viacerých okresných miest, ako Brezno, Poltár, Pezinok, Senec, Čadca, Zvolen, Hlohovec, Partizánske, Topoľčany, Šaľa, Detva, Tvrdošín, Martin, Poprad, Bardejov alebo Stropkov. Harichovce aj Teplička minulý rok svoju prvú pohárovú prekážku zvládli a postúpili cez Spišské Vlachy respektíve Spišskú Novú Ves. Teraz ich čaká vyrovnaný duel, v ktorom budú šance otvorené na obe strany. Ligová akcia sa v týchto súťažiach ešte nerozbehla a pôjde tak o ich prvý ostrý tohtosezónny duel.

Stretnutie ŠK Harichovce - OŠK Teplička sledujte LIVE v stredu 27. júla od 17:00 na JOJ Šport

Tagy: Slovnaft Cup