Program
Futbal - 22.07.2022 12:13

Nováčikovia začali veľmi sľubne. V sobotu si posvietime na ďalšieho

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Pokiaľ niekto čakal, že nováčikovia II. futbalovej budú v sezóne 2022/23 fackovacím panákom, dúfajúcim v body do posledného kola, prvé kolo ho značne spochybnilo. Už minulý rok Humenné ako novic na tejto scéne vystúpilo na vynikajúce šieste miesto a dôstojným vstupom do ročníka na celoštátnej úrovni sa teraz Považská Bystrica, Rača, Myjava aj Dolný Kubín. Spomedzi "treťoligistov" môže o nevydarenom prvom kole hovoriť iba Tatran Prešov, no futbalisti z tretieho najväčšieho mesta na Slovensku ešte s vysokou pravdepodobnosťou ukážu svoju lepšiu tvár a práve od nich sa určite nečaká, že by mali zopakovať trápenie, podobné tomu námestovskému spred roka.

Považskobystričania, Myjavčania aj klub z bratislavskej Rače získal v prvom kole všetky body. Považania pritom doma privítali FC Košice, považovaný za jedného z najväčších ašpirantov na postup. Pred očami 900 fanúšikov však domáci MŠK vyhral 3:1 a dostal sa na druhé miesto tabuľky. Len o priečku nižšie sú Račania po výhre 2:0 nad Humenným. Na svoj historicky prvý druholigový gól tak čakali len zhruba šesťdesiat minút a prvej výhry sa dočkali v najkratšom možnom čase. Tri body má po prvom kole aj Spartak Myjava, ktorý v našom priamom prenose pokoril Šamorín 1:0 presným zásahom z 87. minúty. Kopaničiari, ako bývalý prvoligista, taktiež proti súperovi zo stredu minuloročnej tabuľky ukázali, že s nimi treba počítať.

Na piatok je naplánovaná predohrávka medzi dvomi tímami, ktoré tento rok cielia veľmi vysoko. Komárno už v minulej sezóne v konečnom poradí zaparkovalo na veľmi lichotivom 4. mieste a keďže top trojka šla o ligu nahor, priestor na ďalší posun tam je. Komplikuje ho napríklad aj vypadnuté Pohronie, ktoré bude druhým tohtosezónnym súperom KFC. Žiar nad Hronom možno v prvý ligový víkend nepredviedol ideálny výkon a na ihrisku Dolného Kubína vyhral 2:1. O výsledok sa navyše triasol do úplného záveru. Úloha favorita však bola splnená, vstup do sezóny vyšiel a na konte je plný počet bodov. Ten má aj Komárno, ktoré "privítalo" Prešovčanov výhrou 3:0, keď už po štvrťhodine viedlo dvojgólovým rozdielom. O zverencoch Mikuláša Radvániho tak možno povedať, že predviedli najpresvedčivejší výkon.

V sobotu si posvietime na východniarske derby, ktoré bude zároveň akýmsi napravovaním chuti po zlom vstupe do sezóny. O prehre ambicióznych Košíc v Považskej Bystrici sme písali vyššie a teraz si tím Antona Šoltisa potrebuje v domácom prostredí zmieriť fanúšikov. Prešovčania im však vo vraňarsko-koňarskej konfrontácii nedajú nič zadarmo. Tatran môže o prehre 0:3 s Komárnom hovoriť ako o pomerne krutej. Nedokázal premeniť svoje šance a súper prísne trestal chyby v obrane či nedôslednosť pri štandardkách. Ponaučení bielo-zelení boli v ostatných dvoch rokoch súčasťou regionálnej ligy a teraz sa môžu tešiť na rivalitu, ktorá bude mať ostrejšiu a zaujímavejšiu príchuť ako boje so Stropkovom, Lipanmi či Spišskonovovešťanmi. Miernym favoritom zápasu budú Košičania, no to v takýchto konfrontáciách vždy ťažko odhadovať.

Program 2. kola II. futbalovej ligy na JOJ Šport:
piatok 22. júla o 17:00: KFC Komárno - FK Pohronie Žiar nad Hronom
sobota 23. júla o 20:00: FC Košice - FC Tatran Prešov