Program
Futbal - 15.07.2022 16:21

Trofej sama nepríde. Conte počas leta ničí svojich zverencov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Londýnsky futbalový Tottenham získal v tomto miléniu jedinú trofej, aj to v hierarchii britských pohárov tú najmenej hodnotnú. Na ligový primát čaká od sezóny 1960/61, FA Cup vyhral naposledy na začiatku deväťdesiatych rokov. Aktuálny káder vôbec nevyzerá zle a po minuloročnej štvrtej pozícii by to tento rok pod taktovkou Antonia Conteho mohlo vyjsť na kvalitný útok na popredie. To však musia byť Spurs dokonale pripravení a taliansky tréner nenecháva nič na náhodou. Na turné v Ázii svojich hráčov priam žmýka a internetom sa rozšírili videá a fotografie, na ktorých futbalisti nevedia stáť na nohách.

Pred očami šesťtisíc fanúšikov priamo na tribúne v juhokórejskom Soule absolvoval tím dvojhodinový tréning a rozhodne pritom nešlo o pózovanie a predvádzanie sa. Partia si dala poriadne do tela. Približne v troch štvrtinách zaberania sa zranení Dejan Kulusevski stratil v útrobách štadióna a to jeho spoluhráči ešte len mali pred sebou intenzívne behanie po celej dĺžke ihriska, na ktorom sa hrali majstrovstvá sveta 2002. Miestna hviezda Son Heung-min sa sotva vrátil na nohy, aj to za pomoci spoluhráčov. Po dychu lapal aj Harry Kane, Davinson Sanchez či nová akvizícia z Brightonu Yves Bissouma.

Tottenham si cez domácu ligu po troch rokoch zabezpečil účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, pričom za bronzovou Chelsea zaostal o tri bodíky. Špecializovaný portál Transfermarkt vníma aktuálnu zostavu severolondýnčanov ako tretiu najhodnotnejšiu v Premier League, pričom papierovo lepším kádrom disponuje len Manchester City a FC Liverpool. Najhodnotnejšími artiklami sú po Kaneovi a Sonovi čerstvejšie posily. Argentínsky stopér Cristian Romero v rámci hosťovaní zapendloval medzi Tottenhamou a Atalantou, brazílsky krídelník Richarlison sa sťahoval z Evertonu a len počas minulej sezóny sa upísal švédsky útočník Dejan Kulusevski.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora