Program
Futbal - 15.07.2022 08:54

Program prenosov II.FL otvárame u nováčika, v nedeľu bratislavské derby

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

II. futbalovej lige budeme v sezóne 2022/23 venovať podobnú pozornosť, ako tomu bolo vlani. Začína nová sezóna, ktorá síce bude mať rovnako šestnásť účastníkov, ako v minuloročnej edícii, avšak všetko ostatné bude odlišné. Až tri tímy postúpili do vyššej ligy a druholigové štartové pole bude mať šiestich nováčikov. Veľké neznáme sa dostali medzi "slávnejšie" kluby z jednotlivých regionálnych divízií tretích líg, no potešil aj návrat značiek, ktoré si z nedávnej minulosti veľmi dobre pamätáme. Najatraktívnejšou témou ostáva to, kto obsadí prvé a jediné priame postupové miesto.

Liptovský Mikuláš, Pohronie alebo Sereď nám v minulosti už ukázali, že druhá liga sa dá vyhrať aj bez toho, aby tím dlhé sezóny predtým hral prím. Aj preto by to ani v aktuálnej edícii nemuselo byť iba o Košiciach a Žiari nad Hronom, ktorí počas leta najviac napínali svaly. Do ligy sa vracajú známe tímy ako Tatran Prešov či Spartak Myjava, ktoré možno budú potrebovať pár týždňov na aklimatizáciu, ale celoštátna úroveň im rozhodne nie je neznáma. Tým pádom by odsunuli pod seba rokmi zabývané mužstvá zo Šamorína, Petržalky alebo Komárna a záchranárske práce by boli pre rezervy Slovana a Žiliny opäť o čosi náročnejšie. Počas úvodného sezónneho víkendu vám ponúkneme vystúpenia tímov z jedného aj druhého súdka.

Dvomi zápasmi sa nám sezóna predohráva už v piatok 15. júla a štáb JOJ Šport si to namieri do Myjvavy. Spartak sa na celoštátnu scénu vracia po šiestich rokoch, kedy cítil krivdu a stratil chuť ďalej fungovať na najvyššej úrovni. Konfrontácie so zvučnou futbalovou značkou a na peknom štadióne tešili tímy z regionálnej západoslovenskej scény a teraz pod taktovkou Lukáša Kaplana hodlajú čierno-bieli pozbierať opäť čosi z futbalového lesku. Ich prvým tohtosezónnym súperom bude ŠTK Šamorín, siedmy tím z predchádzajúcej sezóny. V šamorínskych zápasoch núdza o góly nebývala. Priemerne padali tri na kolo a nemalým pomerom sa na tom podieľala aj bez mála päťdesiatgólová ofenzíva. Súťažný zápas hrali títo súperi naposledy v roku 2011 a bude zaujímavé sledovať, čo na seba vymyslia.

O poznanie lepšie sa poznajú dvaja bratislavskí rivali, ktorých čaká v sobotu "malé bratislavské derby". Derby klubov z hlavného mesta v tejto sezóne rozšíri aj Rača, no tú si v rámci televíznej ponuky necháme na neskôr. Rezervný tím bratislavského Slovana sa tretí rok po sebe administratívne zachránil, hoci športovo sa po konečnom zúčtovaní nachádzal pod červenou čiarou. Belasí pred týmto ročníkom avizovali najdrahší a najsilnejší tím v histórii a svoje by z toho malo vyťažiť aj "béčko". Jeho prvým súperom bude FC Petržalka, ktorá naposledy brala ôsme miesto. Tá ku spokojnosti v najväčšom stredoeurópskom sídlisku neviedla, navyše počas leta boli hlásené viaceré odchody. Teraz by mali hrať prvé husle mladí hráči a keďže šlo o 4. najofenzívnejší celok minulého roka, veriť sa dá aj v atraktívny herný prejav.

Sledujte s nami priame prenosy zo zápasov II. futbalovej ligy!

15. júla od 17:40: SPARTAK MYJAVA - FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN (aj so zápasovým štúdiom)
17. júla od 10:30: ŠK SLOVAN BRATISLAVA "B" - FC PETRŽALKA