Program
Futbal - 13.07.2022 15:47

Schyľuje sa ku tragédii. Legendárny štadión sa môže čoskoro zrútiť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Reči o vytvorenej atmosfére, ktorá zrúti štadión, sú medzi fanúšikmi obľúbenými motivačnými heslami. Keď sa však k niečomu takému naozaj schyľuje, ide do tuhého. Podobný problém má slávny argentínsky štadión La Bombonera, na ktorom hrá domáce zápasy Boca Juniors. Stánok bol postavený na konci 30. rokov minulého storočia a hoci odvtedy nejakými rekonštrukciami samozrejme prešiel, tá posledná je z roku 1996. Boca v osemfinále juhoamerickej obdoby Ligy majstrov doma podľahla brazílskemu Corinthians 0:1 po penaltovom rozstrele a dianie priamo z tribúny sledovalo viac ako 46-tisíc fanúšikov.

Najväčší kotol skákal v sektore domáceho fanklubu na starej betónovej tribúne a na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko videí, z ktorých je vidieť opadávajúce kusy a obrovské trhliny v konštrukcii pod nohami priaznivcov. Aj najväčšiemu optimistovi musí byť zrejmé, že katastrofa je veľmi blízko. Je otázne, či môže pomôcť verejný tlak. Množstvo ľudí na sociálnych sieťach videá zhrozene zdieľalo s tým, že kompetentní musia urýchlene konať a ku smrti stoviek návštevníkov môže prísť ešte počas aktuálneho ročníka. Žarty idú bokom a viacerí tvrdia, že ak by sa ocitli na takejto tribúne, ihneď by smerovali ku najbližšiemu východu.

Ohrození nie sú "len" diváci. Inkriminovaná tribúna sa nachádza priamo nad šatňou hostí a po polčase intenzívneho povzbudzovania a skákania musia byť následky s opadanými kúskami stropu viditeľné aj v zóne pre hráčov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora