Program
Futbal - 29.06.2022 08:51

Kde skončí Škriniar? PSG ho môže vyfúknuť Chelsea

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Ešte pred pár dňami sa písalo o tom, že Milan Škriniar bude od novej sezóny s najväčšou pravdepodobnosťou hájiť farby Paríža Saint-Germain. Francúzsky gigant, ktorý má v strede obrany Marquinhosa, Presnela Kimpembeho a Sergia Ramosa, mal byť ochotný Interu Miláno zaplatiť 60 miliónov eur. Lenže pri podobných veľkých transferoch sa informácie chŕlia vo veľkom a často protichodné. Podľa niektorej talianskej tlače, ktorej správy prebrala aj tá francúzska, je Škriniarov prestup do PSG vecou najbližších dní či dokonca hodín. Záujem desaťnásobného šampióna je natoľko veľký, že by mal byť ochotný zvýšiť pôvodne ponúkanú prestupovú čiastku o tridsať percent, čím by sa stretol s požiadavkami Interu. Potom sú to nové správy z taliansko-anglického prostredia a tie hovoria, že Parížania nie sú jediným ašpirantom na zisk slovenského reprezentanta, dokonca možno ani najväčším. Nič nie je isté, rokovania sú stále živé a do hry mala výrazne vstúpiť Chelsea. Jej rady už stihol opustiť Antonio Rüdiger s Andreasom Christensenom a doteraz hlásenými posilami sú len akvizície z mládeže.

"Je viacero klubov, ktoré sa o Škriniara zaujímajú. Veci vyhodnocujeme s pokojom, pretože sme stále v situácii, keď nechceme púšťať preč hráčov, pokiaľ nepožiadajú o prestup. Zároveň však musíme brať do úvahy aj otázku finančnej udržateľnosti, pretože dnešný futbal potrebuje reálnu finančnú rovnováhu. Nákup a predaj hráčov je v tomto absolútne nevyhnutný nástroj," vysvetlil situáciu novinárom Beppe Marotta, ktorý stojí na čele exekutívy Interu Miláno. S PSG sa ešte nezrodila definitívna dohoda o sume, za ktorú by sa mal 27-ročný bek sťahovať. Kde odohrá svoju ôsmu zahraničnú sezónu, je preto stále otázne.

Pôvodne sa písalo o tom, že Inter chce za svojho najvyťaženejšieho hráča 80 miliónov, no vystačiť by si mohol aj s čiastkou o desať miliónov nižšou. Ponuka Parížanov je však stále nedostatočná. PSG a Chelsea navyše nie sú jediné dva tímy na scéne. Nie tak dávno sa hovorilo sa o záujme Realu Madrid aj oboch manchesterských tímov. Aktuálnejšie boli správy o záujme Tottenhamu Hotspur, ktorý však trochu ochladol potom, ako sa do hry vložil francúzsky gigant.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora