Program
Futbal - 22.06.2022 12:33

Šéf Manchestru United s fanúšikmi debatoval v krčme

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Manchester United prežíva jedno zo svojich najhorších výsledkových období za dlhé desaťročia a fanúšikovia dávajú svoju nespokojnosť pociťovať stále častejšie. Ani 6. miesto z uplynulej sezóny Premier League nebolo tým, čo by priaznivcov historicky najúspešnejšieho klubu uspokojilo a aj vedenie sa preto rozhodlo pre veľmi nekonvenčné riešenia. Pod jedno z nich sa "podpísal" generálny riaditeľ Richard Arnold, ktorý si bez okolkov prisadol ku partii nespokojných manchesterských fanúšikov a otvorene s nimi podebatoval o dianí v klube. Témami bola vlastnícka rodina Glazerovcov, hráči s neuspokojivými výkonmi aj nutné investície do infraštruktúry.

Nespokojná partia cielene smerovala do blízkosti Arnoldovho domu, kde plánovali protestný akt. Namiesto konfliktu však vzniklo celkom zaujímavé posedenie v krčme, keď vplyvný funkcionár vyšiel z domu a s mužmi zasadol do neďalekej krčmy. Informácie potvrdil aj samotný Manchester United na sociálnych sieťach. Kroky Američanov Joela a Avrama Glazera sú v rozpore s viacerými priaznivcami dlhší čas. Rozporuplné reakcie vyvolalo aj to, že sa vďaka nim klub zaradil medzi vzbúrencov voči UEFA a inicioval vznik Superligy, pričom finančná kondícia sa zhoršila a posledný titul je z roku 2017. Za Fergusonovej éry pritom vedeli "červení diabli" pozbierať za takéto päťročné obdobie aj desať trofejí.

Na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko tajne nahraných videí zo stretnutia Richarda Arnolda s neznámymi ľuďmi a vidieť, že bol nezvyčajne otvorený. Súhlasil napríklad s tým, že United platia veľké peniaze hráčom, ktorí podávajú podpriemerné výkony, čím nepriamo poukázal na Pogbu, Matića, Lingarda alebo Matu. "Spláchli sme hororovo veľa peňazí. Minuli sme miliardu libier, čo je najviac z celej Európy. Nie som nadšený z toho, kde sa nachádzame a treba to dať čím skôr do poriadku. Ostatná sezóna bola nočnou morou a trpel som každú jej minútu," priznal s dodaním niekoľkých štipľavých výrazov. Pre najbližšie sezóny pritom bude dôležité investovať do štadióna a tréningových priestorov, no posilňovanie kádra nesmie byť bokom. "Potrebujem to, aby som mohol robiť veci pre klub. Treba mať každým rokom viac peňazí a žiaden klub sveta nemá peniaze na to, aby si len tak postavil štadión. Peniaze treba odniekiaľ zohnať. Buď si ich požičať alebo ich niekto investuje," vysvetlil napríklad prítomnosť Glazerovcov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora