Program
Futbal - 07.06.2022 13:04

Medzištátny zápas "dvadsať jednotiek" Slovensko - Rumunsko na JOJ Šport

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJ Šport

Slovenskí mladíci do 21 rokov odohrajú prípravný zápas proti rovesníkom z Rumunska. Úvodný výkop je naplánovaný na 17:30 a dejiskom bude NTC v Senci. Televíznym divákom tento zápas sprostredkujeme v priamom prenose JOJ Šport. Pôjde o piaty vzájomný zápas reprezentačných tímov v tejto vekovej kategórii. Naša bilancia je mierne negatívna, za čo môžu dve prehry z roku 2012. Predošlé dve konfrontácie sú ešte z roku 1999 a priniesli jedno víťazstvo a jeden nerozhodný výsledok.

"Hru Rumunov sme si napozerali, hrajú kombinačne, chcú ukázať, že vedia hrať. Snažili sme sa na to pripraviť, nechceme nič podceniť. Chceme dať šancu aj ďalším hráčom, aby sme mali väčší rozhľad, aby sme sa vedeli čo najlepšie pripraviť na zápasy v baráži," povedal asistent trénera Mário Auxt pre web SFZ, odkazujúc na pokračovanie kvalifikačného cyklu. Náš tím v C-skupine obsadil druhé miesto za suverénnymi Španielmi a zaradil sa medzi osmičku tímov, ktoré ešte o miestenku na turnaj v Rumunsku a Gruzínsku zabojujú.

Rumunský tím na predchádzajúcom európskom šampionáte uhral remízu s Holanďanmi aj Nemcami. Na zverencov Florina Batua preto treba hľadieť s rešpektom. Uvedomuje si to aj stopér Ivan Mesík: "Rumuni majú kvalitu, ukázali ju aj v predošlých stretnutiach, sú spoluorganizátormi majstrovstiev Európy. Pre nás to bude dobrá príprava pred barážou, že si môžeme vyskúšať nové herné prvky," Nakoľko na klubovej úrovni nastupuje v Nórsku, nepôjde o jeho posledný duel a sezónu má v plnom prúde. "Chceme vyhrať! Je to jedno, či hráme prípravný alebo kvalifikačný zápas. Sme v reprezentácii a hráme za Slovensko. Chceme podať dobrý výkon!" jednoznačne deklaruje ambície pre SFZ.

Stretnutie Slovensko 21 - Rumunsko 21 začína 7. júna o 17:30. Sledujte LIVE s komentárom Michala Maťašovského a Tomáša Horvátha.