Program
Futbal - 02.06.2022 16:01

"One man show" v podaní Lionela Messiho

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

87 112 divákov vo Wembley Stadium sledovalo zápas Finalissima 2022 medzi úradujúcimi majstrami Južnej Ameriky, Argentínou a úradujúcimi majstrami Európy, Talianskom. Titul patrí do rúk Argentíny, ktorá vyhrala jednoznačne 3:0

Zdroj: leomessi/ Instagram


Najlepším hráčom zápasu bol vyhlásený argentínsky poloboh, Lionel Messi. Jeho chuť reprezentovať a odhodlanosť vyhrávať zápasy a trofeje pre svoju krajinu je priam príkladná. V zápase proti Taliansku bol hlavným tvorcom hry "Albicelestes" a pripísal si dve gólové asistencie, tiež vytvoril niekoľko ďalších zaujímavých príležitostí. Podľa viacerých renomovaných športových portálov dosiahol Messi v zápase hodnotenie 9/10. Messimu sa dostalo aj ocenenie od EA SPORTS FIFA.

Zdroj: Euro2024/ instagram


Majstri Južnej Ameriky nedali Taliansku šancu a tím pod vedením trénera Lionela Scaloniho neprehral už 32 zápasov, čím Argentínčania prekonali svoj vlastný rekord z rokov 1991-1993, kedy neprehrali 31 zápasov. 

Zdroj: Euro2024/ instagram


​Reprezentačnú kariéru v drese "Squadra Azzurra" ukončil 37-ročný Giorgio Chiellini, ktorý striedal po prvom polčase. Svoj posledný reprezentačný zápas si určite predstavoval inak. Za talianske národné mužstvo odohral 117 zápasov. 

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora