Program
Futbal - 30.05.2022 15:11

Saint-Étienne vypadol, fanúšikovia reagovali útokom na hráčov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Futbalisti francúzskeho AS Saint-Étienne po osemnástich rokoch opustili najvyššiu francúzsku súťaž, keď za dramatických okolností v baráži podľahli Auxerre. Po remíze 1:1 na pôde druholigistu sa identickým výsledkom skončil aj domáci zápas a víťaza museli určiť penalty. Pevnejšie nervy zachoval tím Auxerre, s čím sa domáce publikum absolútne odmietlo zmieriť. V priebehu pár sekúnd po poslednom premenenom pokuse trávnik zaplavili desiatky nespokojných chuligánov, ktorí útočili na samotných hráčov a vchod do šatní aj hráčsku lavicu zahádzali svetlicami.

Incident musela riešiť polícia, ktorá dav fanúšikov rozohnala slzotvorným plynom. Prvotné informácie hovoria o devätnástich ľahšie zranených ľuďoch. Okrem toho si Ligue 1 opäť raz vyrobila poriadnu hanbu, keďže incidentov s tamojšími fanúšikmi nepekne pribúda. Týka sa to aj jedného z najslávnejších klubov v krajine, ktorého zlé výsledky viedli k nie ojedinelým výtržnostiam a vedenie to počas prebiehajúcej sezóny stálo už viac ako 300-tisíc eur. Aj to disciplinárna komisia určite zohľadní v sankciách za dohru posledného zápasu tejto sezóny.

Saint-Étienne bol súčasťou najvyššej súťaže od ročníka 2004/05 a odvtedy sa päťkrát ukázal na scéne pohárovej Európy. Dvakrát bol pritom súčasťou skupinovej fázy Európskej ligy a konfrontovať sa stihol s Manchestrom United, Interom Miláno či Wolfsburgom. Ako desaťnásobný národný šampión má pritom svoju minulosť v pohároch oveľa bohatšiu, no najaktuálnejší titul je z roku 1981. Napriek tomu fanúšikovské jadro odmietalo prijať fakt, že po 18. mieste z dvadsaťčlennej konkurencie ich miláčikovia neudržali príslušnosť v elitnej súťaži. Auxerre sa vracia po desiatich rokoch a spoločne s ním do Ligue 1 postúpilo aj Ajaccio a Toulouse.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora