Futbal - 23.05.2022 14:42

Bolo to emotívnejšie ako čakal. Škrtel po konci točí film

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Spartak Trnava v záverečnom kole našej elitnej futbalovej ligy doma zdolal Dunajskú Stredu 1:0 a stretnutie bolo posledným kariérnym pre stopéra Martina Škrtela. 104násobný slovenský reprezentant vopred avizoval, že pretrvávajúce zdravotné problémy povedú k ukončeniu jeho aktívneho hráčskeho pôsobenia. Klub mu doprial emotívny koniec v divácky atraktívnom derby a po 37 minútach hry sa dianie prerušilo, aby hviezdny stopér za potlesku tribún zišiel z trávnika. V sprievode manželky Barbory a syna Mattea mu vedenie Spartaka poďakovalo za odvedené služby, skrášlené ziskom Slovnaft Cupu, a v drese s číslom 37 zapózovali aj jeho spoluhráči.

Bývalý hráč Zenitu Petrohrad, Liverpoolu, Fenerbahce Istanbul a Basaksehiru skončil pred osemtisícovou kulisou. Ceremoniál trval približne štyri minúty "Nepamätám si z toho nič. Netrénoval som od finále pohára, včera som absolvoval jeden tréning. Trochu som sa obával, ako vydržím fyzicky. Čas plynul pomaly, až v 35. minúte som si začal uvedomovať, že koniec je blízko. Potom prišli emócie. Samozrejme vás to rozcíti, keď ľudí počujete spievať vaše meno a v takom počte, vidíte všetkých známych, spoluhráčov aj rodinu," priznal novinárom. 37-ročný stopér v kariére získal štyrikrát ocenenie pre najlepšieho futbalistu Slovenska, tešil sa z triumfu v Pohári UEFA, z majstrovského titulu v Rusku aj v Turecku a z anglického Ligového pohára.

Po zápase sa pristavil aj v mixzóne, kde prítomných novinárov bavil s pohárom piva v ruke: "Už som na dôchodku, tak už môžem. Doteraz sme sa museli schovávať. Keď sme si chceli dať pivo, museli sme byť v obmedzenom počte a samozrejme v nejakej forme. Dôchodcovia si to už môžu dovoliť, tak snáď mi to prepáčite," Škrtel priznal, že ukončenie kariéry bolo emočne náročnejšie ako sám očakával, no FC Spartak mu už chystá miesto v štruktúrach klubu. Túžbu po prijatí tejto ponuky prejavil aj fanklub pokrikom, aby ostal v Trnave. Viaceré fanúšikovské odkazy zdobili malý Rím počas celej soboty. V zápase sa ocitol medzi priaznivcami, po ňom pozval spoluhráčov a ich partnerky na večeru.

Času na oddych hneď z úvodu veľa nebude. Čas a energiu venuje natáčanému filmu, ktorý mapuje jeho futbalovú kariéru od začiatkov až po posledný zápas. "Je to niečo nové, zaujímavé. Doteraz sme sa so štábom venovali pôsobeniu v Trnave, teraz bude čas zavítať aj do pôsobísk, kde som hrával predtým. V podstate prvýkrát sa vrátim do Liverpoolu, odkedy som odtiaľ odišiel a stretnem ľudí, s ktorými som spolupracoval. To isté bude v Istanbule. S návštevou Ruska to asi bude ťažšie, ale som rád, že sme sa dohodli a verím, že film bude úspešný a bude sa všetkým páčiť," poprial si.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora