Program
Futbal - 10.05.2022 11:37

Polícia našla v šatni rozhodcov hŕbu darčekov od Bocy Juniors

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Argentínsky futbalový tím Boca Juniors je obrovským pojmom a keď sa 34násobný národný šampión dostal do základnej skupiny E v Copa Libertadores, očakával sa výlučne postup. Lenže v polovici programu to so žlto-modrými nevyzeralo vôbec dobre a z troch kôl proti súperom z Brazílie, Bolívie a Kolumbie získal len tri body. V odvete s outsiderom skupiny, bolívijským Always Ready, potrebovali bezpodmienečne bodovať. Vyhrali vonku 1:0 a dostali sa na priebežnú postupovú pozíciu. Po stretnutí ich domáci obvinili z podplácania, keďže pred úvodným výkopom mali vo veľkom znášať dary do šatne rozhodcov.

Človek si možno pomyslí, že šlo o zúfalé obvinenie zo strany zdolaného celku. Lenže domáce úrady to na ľahkú váhu nezvali a do kabíny si to namierila priamo polícia. Jej nálezy tím Always Ready zverejnil na sociálnych sieťach a vyzeralo to ako vo fanshope. Partia okolo peruánskeho rozhodcu Kevina Ortegu si domov naozaj mohla vziať množstvo suvenírov od jedného z najslávnejších juhoamerických tímov a výmenou za to možno stačilo "prižmúriť očko" pri jednej či dvoch spornejších situáciách. Bookmakeri videli v tomto meraní síl vyrovnanú konfrontáciu a štatistika striel na bránu 5-5 taktiež vypovedala o vyrovnanej záležitosti.

Boca zápas vyhrala 1:0 vďaka premenenému pokutovému kopu a keď sa v záverečnej desaťminútovke domáci nadýchli ku záverečnému náporu, schladila ich červená karta. Dôvod na podozrievavosť preto rozhodne vznikol a zverejnené video má dokázať, že skutočne šlo o korupciu. Veľké problémy tak z toho môže mať aj rozhodca Ortega, ktorý okrem domácej peruánskej ligy pravidelne píska aj juhoamerické pohárové súťaže, viedol niekoľko medzištátnych kvalifikačných zápasov a s píšťaľkou sa ukázal aj na olympiáde v Tokiu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora