Futbal - 04.05.2022 16:43

Bude Škriniar majstrom Talianska? Pomôcť môže aj Barák

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Prostredníctvom klubového magazínu Inter Miláno TV si tento rok pravidelne približujeme účinkovanie Milana Škriniara v Serie A, ktorú aktuálne európske koeficienty považujú za tretiu najkvalitnejšiu ligu na kontinente. Pilier našej reprezentácie sa dokonca môže stať druhý rok po sebe talianskym šampiónom, no okolnosti v závere tejto sezóny sú o čosi komplikovanejšie ako tomu bolo pred rokom. Modro-čiernym totiž patrí druhé miesto a tri kolá pred koncom zaostávajú o dva body za AC Milánom. Ani jeden z milánskych rivalov pritom nemá program, ktorý by vyslovene volal po zakopnutiach.

Serie A ponúka až sedem miesteniek do pohárovej Európy a o ich presné prerozdelenie sa ešte zvedie kvalitný boj. Titul by však už s najväčšou pravdepodobnosťou mal ostať v Miláne, neapolské šance sú už len v teoretickej rovine, no stále nie je zrejmé, či sa oslavy budú ladiť do modra alebo do červena. Ide o osemnásť respektíve devätnásťnásobného šampióna a AC má jedinečnú možnosť svojho súpera v historických tabuľkách dorovnať. Samo by sa pritom titulu dočkalo po jedenástich rokoch. Zaručil by to zisk siedmich bodov v ostávajúcich troch kolách, keďže v prospech AC vypovedajú lepšie vzájomné zápasy.

Rossoneri čelia Hellasu Verona, Atalante a Sassuolu, čo je deviaty, jedenásty a ôsmy tím tabuľky. O istých víťazstvách tak ešte reč byť nemôže. Verona aj Atalanta navyše zohrali v októbri s AC Milánom veľmi vyrovnaný zápas, kým Sassuolo má povesť "kata silných" a v novembri vyhralo na San Sire 3:1. Inter sa svojho soka bude snažiť naháňať duelmi s Empoli, Cagliari a Sampdoriou. Ide o mužstvá na 14. mieste tabuľky a nižšie. Akékoľvek zaváhanie zverencov Stefana Pioliho môže šance tímu Simoneho Inzaghiho výrazne zvýšiť, hoci sami na to vplyv už nebudú mať. Ten však má napríklad český kanonier Antonín Barák, ktorý už piaty rok pôsobí v Serie A a po prestupe z Udinese do Verony prežíva svoj gólovo najplodnejší ročník. Skóroval už 11krát, pritom raz aj v prvom vzájomnom zápase s milánskym AC.

Mužstvo s Barákom sa s Milánčanmi stretne už túto nedeľu a interisti v ďalších týždňoch budú držať palce aj popredným zakončovateľom z Bergama a Sassuola. Líder ligy však v doterajších 35 kolách padol len štyrikrát, rovnako ako Inter. Ten však má vo svojej bilancii o jedno víťazstvo menej a to nahradil remízovým výsledkom. Milan Škriniar je jedným z piatich Slovákov, ktorí si v prebiehajúcej sezóne zahrali zápas Serie A. Zoznam dopĺňa Stanislav Lobotka, Dávid Strelec, Norbert Gyömbér a Adam Obert. Škriniarovo pôsobenie v Taliansku sa začalo v zime 2016, pôvodne v Sampdorii Janov a od leta 2017 v Interi. Na Apeninskom polostrove zatiaľ získal jeden taliansky titul a jeden superpohár.