Program
Futbal - 03.05.2022 01:15

Z majstrovského titulu sa môže tešiť aj Marek Rodák, Fulham ovládol Championship

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, Šport.sk

Po Marekovi Hamšíkovi, ktorý získal titul v tureckej lige s Trabzonsporom, sa z titulu môže radovať aj reprezentačný brankár Slovenska, Marek Rodák. Jeho Fulham si totiž v pondelňajšom zápase proti Lutonu definitívne zabezpečil prvenstvo v tabuľke 2. najvyššej anglickej ligy. Navyše, Fulham si už skôr vybojoval postup do Premier League. Fulham doslova zdemoloval svojho súpera, keď vyhral vysoko 7:0. Už v prvom polčase mali domáci štatisticky navrch, čo pramenilo do dvojgólového náskoku. Po prestávke však Fulham predviedol ešte väčší uragán a svojho súpera do ničoho nepúšťal. 12:2 na strely na bránu či 72% držanie lopty hovoria za všetko. Fulham sa týmto početných gólovým víťazstvom prehupol cez hranicu 100 strelených gólov.  

Zdroj: Fulham/ Facebook


​V drese "Chalupárov" odchytal plných 90. minút tradične slovenský reprezentačný brankár, Marek Rodák. Ten pri výhre svojho tímu vychytal už svoje 14. čisté konto v sezóne. 25-ročný rodák z Košíc púta svojimi výkonmi záujem ostatných väčších klubov.

Zdroj: Marek Rodák/ Instagram


​​Za Fulham skóroval dvakrát aj najlepší strelec celej ligy, srbský kanonier Aleksandar Mitrovič. Ten zaznamenal svoje góly číslo 42 a 43. Ten 43. gól znamenal, že prekonal rekord Guya Whittinghama zo sezóny 1992/1993, ktorý v drese Portsmouthu strelil 42 gólov. Mitrovič vedie tabuľku strelcov suverénne.

Zdroj: Fulham/ Facebook


Fulhamu zostáva odohrať už len posledné, 46. kolo, proti Sheffieldu United.​

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora