Futbal - 24.04.2022 15:09

Víťazom Copa del Rey 2021/2022 sa stal Betis Sevilla

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Vo finále španielskeho Copa del Rey absentovali tradičné veľkokluby typu Barcelona, respektíve Real Madrid. Tentokrát si o titul zahrali tímy Betis Sevilla a Valencia. Prvý polčas skončil nerozhodne 1:1, keď sa presadil najskôr Iglesias a neskôr vyrovnával Duro. Druhý polčas priniesol až štyri žlté karty, no diváci gól nevideli, a tak nasledovalo predĺženie. Ani tam sa tímy nedokázali presadiť, preto prišli na rad snáď najnapínavejšie momenty, penalty. V nich ukázali lepšie nervy futbalisti Betisu Sevilla, ktorí premenili všetkých päť pokutových kopov, na druhej strane sa pomýlil len Musah.

Zdroj: realbetisbalompie/ Instagram

Betis Sevilla vyhrala Copa del Rey po tretíkrát, skôr v roku 1977 a 2005. V roku 2005 bola vo finále s Osasunou, a taktiež sa nerozhodlo v riadnom hracom čase, ale až po predĺžení. Pre trénera Manuela Pellegriniho to bola prvá trofej po príchode do Betisu od roku 2020.
Zdroj: realbetisbalompie/ Instagram


Špeciálny zápas to bol pre 40-ročného záložníka Betisu, Joaquina​, ktorý vyhral s tímom aj v roku 2005 a neskôr s Valenciou v sezóne 2007/2008. Špekuluje sa o tom, že tento triumf by mohol byť veľmi peknou bodkou za jeho bohatou kariérou.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora
Tagy: Copa del Rey