Futbal - 23.04.2022 22:46

V Mníchove už tečie pivo: Bayern získal desiaty bundesligový titul za sebou, Müller dosiahol významný rekord

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Bundesliga- O titule je rozhodnuté. Futbalisti Bayernu Mníchov si už tri kolá do konca ligového ročníku 2021/2022 zaistili majstrovský titul. Stalo sa tak v dnešnom derby zápase proti Dortmundu, "Der Klassiker", v ktorom Bavori zvíťazili 3:1 a ich náskok pred svojim rivalom je už 12-bodový. Domáci rozhodli už v 1. polčase, keď sa presadil Gnabry a neskôr aj najlepší kanonier ligy, 33-gólový Robert Lewandowski. Po prestávke znížil Can, no dvojgólový náskok prinavrátil domácim mladík Musiala.


Po zápase tak mohla vypuknúť tradičná bavorská oslava a nechýbali aj obrovské poháre piva.

Zdroj: FC Bayern/ Instagram


Bayern získal jubilejný 10. titul v rade, od sezóny 2012/2013. V lige nastrieľali doposiaľ 92 gólov, inkasovali iba 30. Do konca ligovej sezóny im zostáva odohrať postupne zápas proti Mainzu, Stuttgartu a Wolfsburgu. 

Zdroj: FC Bayern/ Instagram


Významný rekord sa podarilo dosiahnuť útočníkovi Thomasovi Müllerovi. Svoju celú kariéru odohral v drese nemeckého majstra, a dokonca s ním bol pri rekordných 11 tituloch. Žiaden iný hráč nevyhral v Bundeslige 11 titulov. S informáciou prišiel renomovaný futbalový portál 433. Müller je dlhoročný člen nemeckej futbalovej reprezentácie a tiež majster sveta z roku 2014 v Brazílii. 

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora