Program
Futbal - 18.04.2022 19:54

Bude 53. finále Pohára derby zápasom alebo prekvapením?

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

V utorok a v stredu sa televíznym divákom prihlásime s odvetnými zápasmi semifinále futbalového Slovnaft Cupu. V hre sú traja najaktuálnejší víťazi tejto trofeje a jedno prekvapenie, ktoré si finále v tejto súťaži ešte nikdy nezahralo. Podľa verejnosti, odborníkov aj bookmakerov je najpravdepodobnejším scenárom to, že by finálový duel mal obstarať Spartak Trnava proti Slovanu Bratislava. Tomuto scenáru napovedali aj prvé zápasy zo začiatku apríla. Čierno-červení doma pokorili Senicu presvedčivo 3:0, zatiaľ čo belasí sa z Trenčína vrátili s bezgólovou remízou a o postupujúcom sa rozhodne na Tehelnom poli.

Papieroví outsideri však rozhodne zbrane neskladajú. Sedemnásťnásobný víťaz Pohára z Bratislavy odohral na Sihoti náročný duel, pričom domáci AS Trenčín bol strelecky aktívnejší, mal vyššie percento držania lopty a súpera trápil aj početnými rohovými kopmi. Platí však, že tím z Považia súpera z hlavného mesta v súťažnom zápase nezdolal v trinástich konfrontáciách po sebe. Práve ŠK Slovan vyhral najaktuálnejšie tri ročníky, pričom dvakrát sa tešil z domáceho double. Pred ním bol na tróne Spartak Trnava, ktorý celkovo Pohár vyhral šesťkrát. Spoľahlivo brániaci tím Michala Gašparíka je v lige na treťom mieste a pri trojgólovom náskoku z prvého zápasu má proti Senici všetky tromfy v rukách. Záhorákov sužujú vážne finančné problémy, a preto je už len samotná semifinálová účasť po štyroch rokoch prekvapením.

Víťaz Slovenského pohára si vybojuje miestenku do pohárovej Európy, konkrétne sa predstaví v prvom predkole Európskej konferenčnej ligy UEFA 2022/23. Nenechajte si ujsť oba odvetné semifinálové zápasy aj so štúdiom v priamych prenosoch JOJ Šport.

utorok 19. apríla o 19:30: ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín (komentuje Michal Maťašovský)
streda 20. apríla o 19:30: FK Senica - FC Spartak Trnava (komentuje Pavol Pindják)