Program
Futbal - 12.04.2022 20:19

Odvety Ligy Majstrov: V lepšej pozícii sú Real Madrid a Villareal

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Štvrťfinálové odvety futbalovej Ligy Majstrov začínajú dvojzápasom Bayern Mníchov - Villareal a Real Madrid - Chelsea. Bavori prehrali svoj úvodný zápas na štadióne La Ceramica 1:0 a v Allianz Aréne ich nečaká nič jednoduché. Žlté ponorky si zabezpečili v prvom zápase víťazstvo vďaka gólu Arnauta Danjumu. Zverenci Unaia Emeryho pricestovali do Nemecka s kompletným kádrom. Naopak, tréner Bayernu, Julian Nagelsmann, sa bude musieť zaobísť bez opory zadných radov, Nicklasa Suleho. Toho by mal nahradiť v stredovej obrannej formácií Lucas Hernandez. Zvyšok kádru nemeckého majstra je kompletný a pripravený do zápasu. Bayern Mníchov sa na odvetný zápas Ligy Majstrov naladil víkendovou výhrou proti Augsburgu 1:0. O výhre rozhodol poľský kanonier Lewandovski až 82. minúte po nariadenom pokutovom kope. Villareal sa na odvetný zápas naladil víkendovou remízou proti Athleticu Bilbau 1:1. Dnešný zápas začína o 21:00 a rozhodcom bude slovinský rozhodca, Slavko Vinčič.  

Bayern v prvom zápase neskóroval, ale v Allianz aréne nezvykne prehrávať
Zdroj: BaynerMunchen/instagram

​Druhý súčasne hraný zápas sa odohrá na štadióne Santiago Bernabéu, kde domáci Real privíta Londýnsku Chelsea. Španielsky veľkoklub uspel v prvom hranom zápase pomerom 3:1.O všetky tri góly sa postaral vo forme hrajúci Karim Benzema. Tréner hostí, Thomas Tuchel, nemôže v dnešnom zápase počítať s belgickým útočníkom Romeluom Lukakom. Problémy hlási aj kormideľník bieleho baletu. Vykartovaný je Eder Militao, ktorý patrí k stabilným členom Realu Madrid. 

Momentálne najlepší útočník na svete, Karim Benzema
Zdroj: RealMadrid/instagram

​Práve absencia Militaa by mohla vyhovovať rýchlonohým hráčom Chelsea. Za zmienku stojí víkendové víťazstvo Blues v Premier Lige proti Southamptonu 6:0. Tréner Realu, Carlo Ancelotti, sa môže spoľahnúť okrem výborne hrajúceho Benzemu aj na trio svetových záložníkov, Modrič, Kroos a Casemiro. Všetci spomenutí hráči by mali byť k dispozícií a dopomôcť španielskemu klubu k postupu do semifinále turnaja. Tréner Chelsea, Thomas Tuchel prizvukoval na tlačovej konferencií niekoľko faktorov, ktoré hrajú v neprospech jeho tímu. Fyzická vyťaženosť tímu je podľa Tuchela dôležitým atribútom pri takýchto náročných zápasoch. Tuchel však poznamenal, že jeho tím bude na dnešný zápas pripravený a pokúsi sa o obrat.  Rozhodcom dnešného zápasu bude poľský rozhodca Szymon Marciniak

Thomas Tuchel na tlačovej konferencií
Zdroj: chelsea/instagram

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora