Program
Futbal - 18.02.2022 10:41

Anglický bulvár zozbieral najhoršie jedlá z futbalových bufetov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Pravidelná a väčšia návštevnosť športových zápasov neteší iba hráčov, ale aj bufetárov. Tí v ostatných mesiacoch prežili ťažšie obdobie, je to na nich cítiť a keďže Veľká Británia nepatrí práve medzi gastronomické veľmoci, občas sa na ich pulty dostanú skutočné bizarnosti. Diskusiu rozprúdil novinár Jake Humphrey, ktorý na Old Trafford navštívil minulotýždňový zápas domáceho Manchestru United so Southamptonom a neskrýval nespokojnosť so stravou. Do rúk sa mu dostal obed v podobe miešaných vajíčok so zemiakovou kašou, ktoré mali veľmi nezvyčajnú konzistenciu a na pohľad vyzerali, akoby nebol prvým, kto ich je.

Lenže buferári United v tom neostali sami a na sociálnych sieťach sa rýchlo začali kopiť fotografie podobne "exkluzívnych" jedál, ktoré možno ochutnať výlučne na štadiónoch nižšej anglickej futbalovej ligy. Zozbieral ich denník The Sun, pričom zaráža najmä veľkosť porcie, ale aj jej prezentácia. Občas dokonca v cene, za akú by si človek v našich končinách vedel zabezpečiť jedlo v slušnej reštaurácii. Pobavil napríklad párok v suchom kuse pečiva, ktorý Chelsea predáva ako hotdog za šesť libier, v prepočte 7,20 eur. Svojskú predstavu o "hranolkách so syrom" majú v Birminghame, kde sa aspoň vďaka teplým zemiačikom lacný plátok čiastočne rozpustí a pýtajú zaň štyri libry. O 50 pencí lacnejšie vás "syrové hranolky" vyjdú v piatoligovom Weymouthe a dostanete pritom porciu, aká vám bezpečne vystačí na celých deväťdesiat minút.

Pokiaľ dostanete neodolateľnú chuť na čínsku kuchyňu počas duelu Readingu, účastníka druhej ligy, ste na správnom mieste. Za desať libier dostanete box namiešaný z čohokoľvek, čo si v ázijskom bistre dokážete predstaviť. Svojskou gastronómiou vie zaujať aj celok Merthyr Town, ktorý vám pre šetrenie životného prostredia a úsporu jednorazových tanierikov a tácok (dajme tomu), naservíruje klobásku s horčicou priamo do žemle. Pobavil aj londýnsky Tottenham, počas ktorého zápasov je možné zohnať lososa s rezancami, ku ktorému sa ako bonus predáva pinta piva. Originálny je aj steak s hráškovým prívarkom, ktorý vám vydajú v bufete United of Manchester.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora