Program
Futbal - 03.02.2022 20:01

Nezvyčajný zápas o MS v Katare. Hráči striedali pre extrémnu zimu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Futbalový svetový šampionát v Katare je často spomínaný v súvislosti s mimoriadne vysokými teplotami, s ktorými sa hráči budú musieť popasovať. Preto zmenil termín konania z horúcich letných dní na november, no teplota napriek tomu v čase zápasu pravdepodobne nebude klesať príliš pod hodnotu 30°C. O to paradoxnejšie sa javí fakt, že o miestenku na tento turnaj sa bojuje v mrazivých - 18 stupňoch a hráči, trasúci sa od zimy, majú problém absolvovať plných 90 minút. Spojené štáty americké v Minnesote zdolali Honduras 3:0 a hosťujúci kouč priznal, že dve zo svojich štyroch striedaní spravil pre zimu.

Cez polčasovú prestávku trávnik opustil brankár Luís López, záložník Diego Rodríguez a útočník Romell Quioto. Všetci traja mali veľký problém vysporiadať sa s poveternostnými podmienkami, keďže už pred úvodným výkopom meteorológovia varovali, že vysoký chlad môže spôsobiť omrzliny. Pre ne pritom mala stačiť aj desaťminútová prítomnosť v tomto počasí. Pocitovo tak teplota mohla byť ešte o niekoľko stupňov chladnejšia ako je oficiálny údaj.

"Nebudem analyzovať môj tím ani výkon hráčov. Nie je to možné a za týchto okolností sa do toho aj odmietam púšťať. V šatni moji hráči dostávajú infúzie a trápia ich bolesti," začal pozápasovú tlačovú konferenciu tréner Hernán Dario Gómez. Američania sa dostali za organizáciu takéhoto zápasu pod paľbu veľkej kritiky a verejnosť nechápe, čo presne tým sledovali. Honduras je v tretej fáze kvalifikácie zóny CONCACAF na poslednom ôsmom mieste, keď z jedenástich zápasov ani raz nevyhral. USA patrí druhé zo štyroch postupových miest.