Program
Futbal - 26.01.2022 16:48

Slovan ho vyradil pre nadváhu, prestúpil do Saudskej Arábie

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Nigérijský futbalový útočník Ezekiel Henty pôsobil v radoch ŠK Slovan Bratislava len 18 mesiacov, no i tak zažil obdobie plné vzostupov a pádov. Spočiatku mnohí len kriticky krútili hlavou nad nízkou produktivitou bývalého hráča AC Miláno, Lokomotivu Moskva či maďarského Videotonu. Neskôr sa však rozstrieľal, nakopil 22 gólov v súčte všetkých súťaží a v rámci jesene tejto sezóny bol spolunajlepším strelcom Fortuna ligy. Hoci nik z radov belasých nestrieľal viac gólov, tréner Vladimír Weiss vytrvalo poukazoval na jeho nedostatočnú fyzickú pripravenosť a nadváhu.

Príbeh vyústil až do Hentyho odchodu a nezapojil sa ani do prvého bloku zimnej prípravy. V kuloároch sa ihneď začalo šepkať o lukratívnej ponuke zo Saudskej Arábie, kam v minulosti zamierili viacerí bývalí hráči Slovana. Doplnil rady Al-Hazemu, za ktorý nastupuje Mohammed Rharsalla Khadfi. Maročan bol pri troch majstrovských tituloch Slovana a do arabského sveta sa pobral v lete 2021 za 800-tisíc eur. Za rovnakú sumu sa teraz sťahuje aj 28-ročný Henty. "Nie sme v takej ekonomickej kondícii, aby sme si mohli dovoliť luxus v podobe kategorického vyhlásenia, že nepustíme žiadnu z opôr. Ak príde zaujímavá ponuka, budeme ju zvažovať a hľadať spôsob, ako zalepiť ďalšie rany, ktoré vyplynuli z ekonomických strát," priznal pre médiá Ivan Komtrík mladší.

Bratislavský celok tým zároveň vyriešil prebytok hráčov mimo Európskej únie, Islandu, Lichtenštajnska, Nórska, Veľkej Británie alebo Švajčiarska. "Trošku som ho pochválil ja, trošku médiá a priveľa cukru niekedy škodí. Nerobí to, čo od neho chcem. Som na neho nahnevaný, nemá požadovanú hmotnosť. Pribral, prišiel o rýchlosť a dravosť. Momentálne na to nemá, musí zhodiť. Prikázal som mu to. Bez toho nedokáže hrať ako pred mesiacom, dnes je iný Henty," boli posledné slová trénera Vladimíra Weissa na adresu tohto forwarda. Tri až štyri kilogramy už pre potreby Weissa zhadzovať nemusí a hlási sa v priebežne poslednom tíme saudskoarabskej ligy.