Program
Futbal - 26.01.2022 13:03

Dojímavý návrat po rakovine. Nastúpila proti bývalému klubu

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Futbalová záložníčka Virginia Torecillová sa v roku 2019 upísala Atléticu Madrid, čerstvému majstrovi Španielska, no sezónu s ambicióznym pôsobením v pohárovej Európe si dlho neužila. Zakrátko jej totiž odhalili nádor na mozgu a nezahrala si takmer dva roky. Toto nepríjemné čakanie sa skončilo v nedeľu, a to veľmi špecifickou konfrontáciou. Súperkami bielo-červených bola FC Barcelona, za ktorú tri roky nastupovala. Tieto dva kluby sa zároveň medzičasom vymenili na tróne a kým Katalánky možno považovať za aktuálne najlepší tím sveta, Madridčanky sa držia v pozadí.

Torecillovú naspäť na trávniku vítali masívne ovácie fanúšikov aj vrelé privítanie futbalistiek na oboch stranách. Bežala 85. minúta, keď sa defenzívna stredopoliarka postavila k postrannej čiare a ako striedajúca hráčka zasiahla do duelu. V tom čase sa prakticky už len dohrávalo. Barca viedla vo finálovom zápase superfinálového turnaja 7:0 a nebolo pochýb o tom, že sa pohár sa jej dostane do rúk. O to viac priestoru vzniklo na ocenenie návratu bojovníčky. Na rukáv ihneď prebrala kapitánsku pásku a hráčky ju radostne vyhadzovali do vzduchu.

Jej posledný zápas je z marca 2020, kedy obliekla dres španielskej reprezentácie v stretnutí s Anglickom. V apríli sa už podrobila operácii, ktorá jej nádor odstránila a nasledovalo dlhé zotavovanie sa.