Program
Futbal - 19.01.2022 22:03

Rozhodca plakal v šatni po poškodení milánskeho AC

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

AC Miláno v pondelok senzačne prehralo ligový zápas so Speziou 1:2 a výrazný podiel na tom mal aj rozhodca Marco Serra. Jeho upísknutie sa v nadstavenom čase obralo červeno-čiernych o víťazný gól, aby sa o pár desiatok sekúnd vlnila sieť za Maignanom. Že arbitra táto situácia veľmi mrzí, dal na sebe poznať už na ihrisku, keď od seba protestujúcich Milánčanov posielal preč hlbokým ospravedlňujúcim gestom. Smútok sa prehĺbil po záverečnom hvizde a podľa talianskych médií v šatni plakal. Utešovať ho dokonca mala domáca hviezda Zlatan Ibrahimovic, ktorý bol pôvodne medzi hlasnými protestujúcimi.

Prebiehala tretia nadstavená minúta, keď prenikajúceho Anteho Rebića v zakončení fauloval brániaci hráč Spezie. Lopta sa dogúľala ku pripravenému Juniorovi Messiasovi a ten ju poslal do brány. Medzitým však zaznel hvizd rozhodcu. Ten reagoval na faul a neponechal výhodu, ktorá sa viac ako núkala. Upísknutie už nešlo vziať naspäť, gól padol po prerušení hry a domácemu favoritovi neostávalo nič iné, len bojovať o víťazný zásah naďalej. V 96. minúte však prišiel protiútok, v ktorom sa nemýlil Emmanuel Gyasi. Tento výsledok môže mať výrazný vplyv aj na boj o taliansky majstrovský titul. Namiesto posunu na čelo má AC dvojbodové manko za Interom.

Denník Corriere dello Sport písal o tom, že 39-ročný arbiter po konci zápasu v šatni ronil slzy. Najvyššiu súťaž píska len druhý rok a po tejto obrovskej chybe hrozí, že bude preradený naspäť do Serie B. Perspektívny rozhodca, narodený v Turíne, je profesionálom od roku 2016. V spomenutom zápase rozdal sedem žltých kariet a v prvom polčase nariadil aj pokutový kop. Jeho správnosť si overoval so systémom VAR, avšak Theo Hernandez z bieleho bodu neuspel.