Program
Futbal - 19.01.2022 15:29

Hlad po futbale je obrovský. Ženské El Clásico vypredá Nou Camp

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

V neľahkých aktuálnych časoch si človek nemôže byť istý takmer ničím, ani možnosťou navštíviť zápas svojho obľúbeného klubu. Hlad fanúšikov bol za ostatné týždne či mesiace veľký a neukojený, čo teraz nebude cítiť len na najvyšších mužských súťažiach, ale napríklad aj v ženskej časti. Ženská Champions League má medzi nežnejším pohlavím na marec naplánované El Clásico a priamo z tribún Nou Campu mu bude prihliadať 85-tisíc ľudí. Prvý raz v histórii bude zápas FC Barcelona Femení vypredaný a kulisa bude dokonca lepšia ako na tohtosezónnych mužských zápasoch Kataláncov. Ich priemerná návšteva je totiž na úrovni 46 299.

Barcelončanky sú v domácej súťaži zatiaľ suverénne, nestratili ani bod, zatiaľ čo Real Madrid je ôsmy. Štrvrťfinále Ligy majstrov skrížilo cesty práve týmto dvom španielskym veľkoklubom a vedenie katalánskeho tímu sa rozhodlo, že 30. marca sa bude hrať na ikonickom a najslávnejšom štadióne v meste. Červeno-modré zvyčajne hrajú svoje domáce zápasy šesťtisícovom Estadi Johan Cruyff a reakcia na toto rozhodnutie bola famózna. V priebehu pár dní sa všetky predávané vstupenky dostali do rúk šťastných majiteľov a dievčatá sa tak môžu tešiť na nezabudnuteľnú atmosféru.

Môže za to fakt, že Katalánky sú v súčasnosti možno najlepším tímom sveta. Vo svojich radoch majú Alexiu Putellasovú, ktorá vyhrala Zlatú loptu 2021 a čerstvo k nej pridala aj cenu FIFA The Best. Titul obhajujú aj v samotnej Lige majstrov, kde pred rokom vo finále zdolali Chelsea 4:0. S určitosťou tak padne španielsky rekord návštevnosti na ženskom futbale. Doterajšími maximom bolo 60 739. Padnúť môže aj absolútny svetový rekord, no ten je otázny.

V Španielsku momentálne platia reštrikcie, podľa ktorých sa na slávny Nou Camp nedostane viac ako 70-tisíc ľudí. Hovorí sa však o možnosti uvoľnenia týchto pravidiel a do konca marca by sa to mohlo stať realitou. Ženský futbal prilákal najviac ľudí v roku 2012, kedy sa na Old Trafford hralo olympijské finále medzi USA a Japonskom. Na záujme o derby Barcelona - Real nič nemení ani fakt, že futbalistky z hlavného mesta nemajú dobrú formu a v priebehu desiatich týždňov zohrajú spolu až štyri zápasy. Po Superpohári príde na rad ligový duel a následne dvojzápas v pohárovej Európe.